FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kripto para yasasında ilk hamle geldi! SPK karar verecek: Teminat ve vergi…

Kripto para için yasal düzenleme bir süredir gündemdeydi. Beştepe’de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin de katıldığı kripto para toplantısında, gelinen aşama ve atılabilecek yeni adımlar masaya yatırıldı. İşte kripto para yasasına ilişkin son dakika haberinin detayları…

Uzun bir süredir kripto parada mağduriyetin önüne geçecek ve piyasa hareketlerini denetim altına alacak adımın atılması bekleniyordu. Ve nihayet kripto parada yasal düzenleme için düğmeye basıldı. Yeni yapılacak düzenleme kapsamında uluslararası kripto para şirketlerine Türkiye'de şirket kurma ve vergi yükümlülüğü gibi şartların getirilmesi planlanıyor. Sermaye Piyasası Kurumu (SPK), sermaye piyasası araçlarının kripto varlıklar olarak ihracına yönelik esasları belirleme yetkisine sahip olacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SICAK BAKMIYORUM

Kripto paralarla ilgili değerlendirmesini paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kripto konusunda arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Meclis’te müzakereler yapılıp ona göre adım atacağız ben kripto para olayına sıcak bakmıyorum. Birini zengin birini fakir yapacak bu tür araçlarla adım atmanın doğru olmadığına inanıyorum” ifadelerini kullanmıştı.


Canlı Borsa

İşte atılacak kripto paralar için atılacak adımlar

En Çok Aranan Haberler