Dün güne satıcılı başlayan piyasada yüzde0,53 oranındaki düşüş ile 60.398 puandan açılış yapan endeks ilk seans 60.148 puanı test etmesinin ardından tepki alımları ile karşılaştı. Seansın geri kalanını bu çaba ile geçiren endeks ilk seansı 60.500 civarından kapatırken ikinci seansın başında da alıcılı seyir hakim oldu. Seansın
ikinci yarısını ise 60.500 seviyesini kendine destek alan endeks günü yüzde0,01 oranındaki artışla 60.725 seviyesinden tamamladı.
Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere orta vadeli çanak formasyonunun 61.500-700 aralığındaki boyun çizgisini test etmesinin ardından bir düzeltme eğilimine girdiği görülen endeksin, bir toparlanma çabası içine girerek yeniden 21 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıkış yapması olumlu olarak nitelendirilebilir. Yaşanan bu hareketliliğe rağmen işlem hacminin mevcut durumunu koruması çanak formasyonunun tamamlanması için endeksin hala yeterli güce sahip olmadığına işaret etmektedir.
Nitekim kısa vadeli teknik göstergelerin konumu da bu görüşümüzü onaylamaktadır. Keza CCI ve William’s R aşırı satım bölgesinden çıkarak yeniden alım sinyali vermelerine karşın yataya dönerken, trendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum’un 100 referans çizgisi üzerinde tutunamadan yeniden satım sinyali vermesi bu açıdan bir risk unsurudur. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin altındaki düşüş hızını yavaşlatırken, Trix toparlanma çabalarına fazla tepki vermeden yataya dönmüş durumdadır.
Mevcut durumda Bollinger Band’ın daralmaya devam etmesi gün için sert hareketleri sınırlamakla birlikte, endeksin kademeli yükselişinin devam ederek kısa vadeli kanalına geri dönmesi trendin devamını belirleyecek en önemli unsurdur. Mevcut durumda çanak formasyonunun ardından bir kulp oluşumunun gerçekleşme olasılığı halen devam etmektedir.
Son birkaç günlük seyir incelendiğinde hem kısa vadeli yükselen kanal formasyonunun bozulduğu hem de çanak formasyonunun aşılamadığı bu ortamda bir de ikili tepe görüntüsü oluşması piyasadaki kar realizasyonlarının zaman zaman hız kazanmasına neden olabilir. Bu nedenle mevcut pozisyonlar için stop loss konulması yeni açılacak pozisyonlar için ise kanal formasyonunun yeniden aktif olup olmadığının takip edilmesine ilişkingörüşümüzü korumaktayız.
Endeks için 60.700-59.300-58.500-58.000-57.700 önemli destek, 61.500-62.500-63.000 seviyeleri de direnç konumundadır. Dolar bazında ise dün 3,45 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.50-3.55 direnç konumundadır. Kısa vadede 3.44-3.34-3.30 cent ise destek olarak kabul edilebilir.