FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Sarı maden 1800 dolar direncini geçemediği için geride bıraktığımız hafta satış baskısına maruz kalmış ve bu düşüşünü Bernanke konuşması neticesinde gerçekleştirmiştir.

Altın analiz

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin, dünkü yüzde 7.5'lik büyüme hedefiyle birlikte aynı zamanda 2012 için beklentinin üzerinde enflasyon hedefi belirledi. Çin'in daha yüksek enflasyon hedefi, ülkeye parasal teşvik ve hükümetin enerji gibi kaynaklarının maliyetleri üzerindeki kontrollerini gevşetmesi için alan bırakıyor.

Çin Başbakanı Wen Jiabao, yüzde 4 ile geçtiğimiz yıl ile tüketici fiyat endeksinde aynı oranda artış hedeflendiğini açıkladı. Bank of America Corp., Çin'in 2012'deki enflasyon hedefini yüzde 3.5 Goldman Sachs Group Inc. ise yüzde 3.1 olarak hedefleyeceği tahmininde bulunmuştu. Çin, tüketicilerin, maliyetlerde daha fazla ağırlığı çekmesine izin vererek, enerji tüketimini artırmaya yönelik daha piyasa odaklı metotlara yöneliyor. Geçtiğimiz yıl enflasyonu kontrol edilmezse yeniden saldırıya geçecek bir "kaplan" olarak nitelemiş olan Wen, ekonomi politikasında "ince ayar" yapılacağını söyledi.

Sarı maden 1800 dolar direncini geçemediği için geride bıraktığımız hafta satış baskısına maruz kalmış ve bu düşüşünü Bernanke konuşması neticesinde gerçekleştirmiştir. Haftanın açılış günü de bu düşüşe devam eden sarı maden gün içerisinde 1694 dolar seviyesine kadar gerilemiştir. Teknik olarak gün içerisinde 1716 direnci altında kaldığı müddetçe düşüşlerin devam edeceğini ve 1682 dolar seviyesine kadar geri çekilmesi beklenilmektedir.

Kısa vadeli beklenilen bu düşüşler sonrasında altın fiyatlarının yeniden yukarı yönlü hareket etmesi beklentimiz kuvvetlidir. Çünkü altın için hala daha uzun vadeli yükseliş beklentimizin devam ettiğini söyleyebiliriz. Maksimum geri çekilmenin 1625 dolar ile sınırlı kalacağını ve altın fiyatların yeniden toparlanarak geçemediği 1800 direncini geçmek isteyeceğini söyleyebiliriz. teknik olarak boğa piyasasında hareketlerine devam eden sarı maden için boğa piyasası yerini ayı piyasasına bıraktı diyebilmemiz için sarı madenin 1550 dolar desteğini kırması gerekmektedir. Bu durumun gerçekleşmesi beklentimizin değişmesine neden olacaktır. Şuanda böyle bir ihtimalin yani altın fiyatlarının 1550 dolar seviyesi altına düşmesinin zor bir ihtimal olduğunu, ancak böyle bir ihtimalin ABD faiz oranı artırma sinyali ile gerçekleşebileceğini söyleyebiliriz.

Pivot 1716
Destek 1687-1682-1670
Direnç 1709-1725-1740

En Çok Aranan Haberler