FİNANS

Teknik analiz

Kısa vadede endeks için 66.400-65.500-64.700-64.000 seviyeleri destek, 67.000-67.700-68.500 seviyeleri ise direnç konumundadır."

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:
"Dün güne alıcılı başlayan piyasada yüzde0,11 oranındaki primle 66.430 düzeyinden açılış yapan endeks, açılışın hemen ardından hafif satışlarla karşılaşsa da, ilk seans boyunca yükseliş eğilimini sürdürdü. Seansın sonuna doğru 67 bin direncinde dengelenen endeks yüzde1,11 oranındaki değer artışı ile 67.092 düzeyinden kapanış yaptı. İkinci seansa ise satış ağırlıklı bir başlangıç yapan endeks seansın ilk yarısında düşüş eğilimin hız kazanması ile en düşük 66.087 puanı test eden endeks, seansın son bir saatinde hafif de olsa bir toparlanma çabası yaşadı ve artıya geçerek günü yüzde0,13 oranındaki primle 66.441 düzeyinden tamamladı.

Aşağıdaki grafikte de görülebileceği üzere son 4 gündür 21 günlük hareketli ortalamasının üzerinde ancak 50 günlük ortalamasının altında kapanış gerçekleştiren endeksin,65.800-66.500 aralığında bir taban oluşturma çabası içine girdiği görülmektedir. Aynı zamanda kısa vadeli alçalan kanalını yukarı kırarak yeniden uzun vadeli yükselen kanalına geri dönüş yapan endeksin bu hareketinin trendin devamı açısından olumlu olduğu söylenebilir. Her ne kadar dün yaklaşık bin puanlık bir bant içinde oldukça dalgalı bir seyir izleyen endeksin bu görünümünün azalan işlem hacmi ile teyit edilmemiş olması bir risk unsuru olsa da kısa vadeli göstergelerin güç kazanması ve orta vadeli göstergelerdeki olumlu görünüm taban arayışına ilişkin görüşümüzü teyit etmektedir

Keza kısa vadeli göstergeler grubunda yer alan CCI oldukça dik bir eğimle aşırı alım referans bölgesi sınırına yaklaşırken, Williams’R’ın da benzer bir şekilde azalan bir eğimle de olsa yükselişine devam ettiği görülmektedir. Yaşanan düzeltme hareketinde endeksle uyumsuzluk göstererek yükseliş trendine devam eden Momentum’un, son günlerdeki toparlanma hareketine tepkisiz kalarak referans çizgisinin hemen altında yatay hareket etmesi ise dikkat çekici ve önemlidir. Bu nedenle yükselişin devamının teyit edilmesi açısından Momentum’un referans çizgisinin üzerine çıkması ilk önemli sinyal olarak kabul edilecektir. Orta vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde ise MACD'nin uzun vadeli dip seviyelerinden yukarı doğru dönerek tetik çizgisini yukarı doğru kestiği ve alım sinyali verdiği, Trix’in de gittikçe güç kazandığı görülmektedir.

Teknik göstergelerdeki bu olumlu görünüm ile birlikte Bollinger Band’ın yatay bir şekilde daralma eğilimine girmesi endeksin günlük bant aralığının daralmasına neden olduğu ve aynı zamanda da taban oluşumuna destek verdiği söylenebilir. 60 binden 70 bine kadar olan yükselişte bir taban oluşumu gerçekleşmemesinin yarattığı riski yaşanılan düzeltme hareketinde oldukça net bir şekilde görmüştük. Bu nedenle hacimsiz yaşanan bu yükseliş eğiliminin orta vadede devam edip etmemesi öncelikle yeni maliyetlenme arayışları ile birlikte bir taban oluşumuna aynı zamanda da işlem hacminde yaşanacak artışa bağlıdır diyebiliriz.

Kapanış itibariyle 66.400 desteğinde bulunan endeks için kısa vadede 67 bin seviyesi ilk direnç olup, aşılması önceki tepenin de aşılması anlamına geleceği için oldukça önemlidir. 67 bin direncinin güçlü bir şekilde aşılması aynı zamanda 68.500 hedefini aktif hale getirecektir. Kademeli olarak orta ve uzun vadeli yeni pozisyon açılmaya başlanabileceği bu ortamda, kısa vadede direnç seviyelerinde yaşanması muhtemel düzeltme hareketlerine karşın dikkatli olunmasını ve hacimli düşüşlerde mevut pozisyonlar için VOB'da korunma yapılmasını tavsiye ederiz. Kısa vadede endeks için 66.400-65.500-64.700-64.000 seviyeleri destek, 67.000-67.700-68.500 seviyeleri ise direnç konumundadır."

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler