FİNANS

Teknik analiz

Trendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum’un 100 referans çizgisinin hemen altında yatay seyrini sürdürmesi de bu görüşümüzü onaylamaktadır.

Teknik analiz

Cuma günü ilk seansın yapılamadığı İMKB’de ikinci seansa yüzde0,34 oranındaki değer kaybı ile 60.520 puandan açılış yapan endeks en düşük 60.454 puanı test ettikten sonra gelen tepki alımları ile 60.992 puana kadar toparlanma yaşadı. Kapanışa yakın ise hafif kar realizasyonlarının etkili olduğu piyasada endeks günü yüzde0,29 oranındaki primle 60.902 puandan tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere geçen hafta başından bu yana yükseliş çabası içinde olduğu görülen endeksin Çarşamba gününden bu yana 61 binin üzerine çıkmakta başarılı olamadığı görülmektedir. Cuma günü tek seanslık işlem gerçekleşmesine bağlı olarak işlem hacmindeki zayıflık net bir gösterge olmamakla birlikte, piyasanın 61 sviyesini aşmakta zorlanması kısa vadeli trendin devamı için henüz gerekli ortamın oluşmadığı izlenimini vermektedir.

Trendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum’un 100 referans çizgisinin hemen altında yatay seyrini sürdürmesi de bu görüşümüzü onaylamaktadır. Ancak diğer kısa vadeli teknik göstergeler nispeten daha olumlu bir görünüm içindedir. Keza CCI ve William’s R eğimleri azalmakla birlikte yükselişlerine devam etmektedir. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin altındaki düşüş hızını yavaşlatırken, Trix toparlanma çabalarına fazla tepki vermeden yataya dönmüş durumdadır.

Mevcut durumda Bollinger Band’ın daralmaya devam etmesi gün için sert hareketleri sınırlamakla birlikte, endeksin kademeli yükselişinin devam ederek kısa vadeli kanalına geri dönmesi trendin devamını belirleyecek en önemli unsurdur. Mevcut durumda çanak formasyonunun ardından bir kulp oluşumunun gerçekleşme olasılığı halen devam etmektedir. Son birkaç günlük seyir incelendiğinde hem kısa vadeli yükselen kanal formasyonunun bozulduğu hem de çanak formasyonunun aşılamadığı bu ortamda 61 bin seviyesinin üzerine güçlü bir atak yapılamaması üçlü tepe oluşumuna da zemin hazırlayacağı için trendin devamı açısından riskli olacaktır. Bu nedenle mevcut pozisyonlar için stop loss konulması yeni açılacak pozisyonlar için ise kanal formasyonunun yeniden aktif olup olmadığının takip edilmesine ilişkin görüşümüzü korumaktayız.

Endeks için 60.700-59.300-58.500-58.000-57.700 önemli destek, 61.500-62.500-63.000 seviyeleri de direnç konumundadır. Dolar bazında ise dün 3,44 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.50-3.55 direnç konumundadır. Kısa vadede 3.44-3.34-3.30 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler