Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:
Dün güne alıcılı başlayan piyasada yaklaşık 100 puanlık bir primle 54.946 puandan açılış yapan endeks ilk seans boyunca alıcılı seyrini sürdürdü. En yüksek 55.574 puanın test edildiği piyasada, ikinci seansa ise hafif satış baskısı ile başlayan endeks seansın ilk yarısında 55.150 civarında dengelendi. Seansın ikinci yarısında ise yeniden alışların hızlanmasıyla endeks günü yüzde1,10 oranındaki değer artışı ile 55.449 seviyesinden tamamladı.
Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere uzun vadeli alçalan kanal içindeki hareketini sürdüren endeksin 3 Nisan’dan bu yana izlediği kısa vadeli düşüş eğiliminde önemli desteklerinin altına sarkma yaşamasının zayıf trendinin devam edebileceğine işaret ettiğine dair görüşümüz geçen hafta yaşanan hareketlilikle birlikte teyit edilmiş oldu. Diğer taraftan bir süredir dikkati çektiğimiz kısa vadeli teknik göstergelerdeki uyumsuzluk zaman zaman tepki alımları yaşanmasına neden olmaktadır. Keza son iki gündür piyasada yaşanan 55 bin üzerinde kalma çabası bu kapsamda nitelendirilebilir.
Dün yaşanan seyirle birlikte kısa vadeli teknik göstergelerden CCI’ın aşırı satım bölgesinden çıkarak alım sinyali verdiği, William’s R’ın da benzer şekilde hareket ederek, hemen hemen aynı seviyede bulunduğu görülmektedir. Ancak her iki göstergedeki yükseliş çabasına karşın, eğimlerinin oldukça zayıf olması riskli bir ortama işaret etmektedir. Piyasadaki düşüş trendine bağlı olarak 100 referans çizgisinin altında bulunmakla birlikte yaklaşık 1,5 aydır içinde hareket ettiği yatay kanalın yavaş yavaş aşağı yönlü bir eğime sahip olması da bu açıdan dikkat çekicidir.
Hafta başında yazdığımız üzere geçen haftanın son üç günü yaşanan 2000 puanlık düşüş sonrasında gelen tepki alımlarının kısa vadeli bir trende dönüşüp dönüşmeyeceği bugünkü seyir ile birlikte kesinlik kazanacaktır. Dün yaşanan işlem hacmindeki artış bu açıdan olumlu olmakla birlikte bugün 55.500 seviyesinin üzerine çıkılamaması halinde satışların yeniden etkin olma olasılığı ortaya çıkacaktır. Mevcut durumda hala endeksin omuz-baş-omuz formasyonu gereği formasyonunun boyuna denk gelen 53.300’e kadar gerileme olasılığı devam etmektedir. Bu nedenle zaman zaman yaşanan zayıf tepki alımlarına karşın, formasyon gereği 53.300 seviyesinin önemli destek olduğunu ve eğer işlem hacmi ile desteklenen bir alış yaşanmaması halinde bu seviyeye kademeli bir şekilde gelinebileceğini tekrar hatırlatmak isteriz. Kısa vadede, yeni pozisyon açılmasının henüz uygun olmadığını, 55.500 ve 56.000 seviyesinin üzerine güçlü atak yapılmasının beklenmesi gerektiğini, mevcut pozisyonlar için ise stop loss konulmasını ve / veya VOB’da korunma amaçlı işlemler yapılmasını tavsiye ederiz. Dolar bazında ise yandaki grafikte de görülebileceği üzere dün 3.03 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.05-3.08-3.12 cent direnç 3.00-2.98-2.92-2.87 cent ise destek olarak kabul edilebilir.