FİNANS

Teknik analiz

Kısa vade için 50 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 57.800 ve 100 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 58.200 seviyeleri önemli dirençlerdir.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Dün güne belirgin alıcılı başlayan piyasada yüzde1,65 oranındaki değer artışı ile 58.243 puandan açılış yapan endeks açılışın hemen ardından 58.270 seviyesine kadar çıkış yaşadı. İlk seansı 58.000-58.270 puanları arasında sıkışık geçiren endeks ikinci seansa ise satıcılı başlayan piyasada seans boyunca düzeltme eğilimini sürdürdü. İlk seanstaki kazançlarının büyük kısmını veri veren endeks günü yüzde0,36 oranındaki primle 57.504 puandan tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere geçen hafta yaşanan yükseliş eğilimi sonrasında bu haftaya da benzer bir şekilde başlangıç yapan endeksin 14 Mayıs’tan bu yana ilk defa 58 binli seviyeleri test ettiği görülmektedir. Diğer taraftan dün açılışta 943 puanlık gap bırakarak güne başlayan endeksin, 100 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu seviyenin test edilmesi sonrasında yükseliş eğimini kaybetmesi ve gün içinde yaşadığı düzeltme ile gap’in 2/3’lük kısmını kapatması dikkat çekicidir.

Keza birkaç gündür bültenlerimizde dikkati çektiğimiz üzere işlem hacminin yükseliş trendini onaylamaması bu tipte bir düzeltme için zemin hazırlamaktaydı. Dün yaşanan hızlı açılışın da düzeltmeyi tetiklediği söylenebilir. Kapanış olarak gün içi gördüğü en düşük değerde bulunan ve yeniden 50 günlük hareketli ortalamasının altına gerileyen endeksin 56.500-57.400 aralığında bir taban oluşturma çabası içine girme
olasılığı yüksektir. Son bir haftalık süreçte yaşanan değer artışının yeni bir trende dönüşmesi için bu tipte bir oluşumun gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Kısa vadeli teknik göstergeleri de incelediğimizde bu görüşümüzü onayladıkları görülmektedir. Aşırı alım bölgesindeki CCI azalan eğim sonrasında yönünü aşağıya doğru çevirirken, benzer seviyedeki William’s R yataya dönmüş durumdadır. Diğer taraftan Momentum’un dün yaşanan düzeltmeye henüz tepki vermediği ve 100 referans çizgisi üzerindeki yükselişine devam ettiği görülmektedir.

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin üzerindeki yükselişini sürdürürken, Trix de yönünü hafif de olsa yukarı doğru çevirmiş durumdadır. Şu anki durum itibariyle yeni pozisyon açılması için piyasadaki sert dalgalanmanın biraz durulmasının ve yukarıda bahsettiğimiz taban oluşumunun tamamlanmasının beklenmesinin uygun olacağı söylenebilir. Mevcut pozisyonlar için ise stop loss konulmasını ve/veya VOB’da korunma amaçlı işlemler yapılmasını tavsiye ederiz.

Kısa vade için 50 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 57.800 ve 100 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 58.200 seviyeleri önemli dirençlerdir. Bu seviyelerin aşılması halinde Bollinger Band’ın üst sınırı olan 58.800 kısa vadede hedef konumuna gelecektir. Düzeltme eğiliminin devam etmesi durumunda ise 21 günlük hareketli ortalamasının bulunduğu 56.800 ve yataydan gelen önemli bir seviye olan 56.500 önemli destekler konumundadır. Dolar bazında ise yandaki grafikte de görülebileceği üzere dün 3,15 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.18-3.22 cent direnç, 3.12-3.09-3.05 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler