FİNANS

2.5 yılın en büyük halka arzına hazırlanıyor!

Bu çeyreğin sonuna doğru Pegasus, son 2.5 yılın en büyük halka arzını yapacak.

2.5 yılın en büyük halka arzına hazırlanıyor!

Türkiye’de düşük fiyatlı bilet politikası ile hizmet veren Pegasus son 2.5 yılın en büyük halka arzını planlıyor. Şirketten yapılan açıklamada bu halka arz ile 654.5 milyon TL’nin kasaya girmesi bekleniyor.

İlk etapta 32.1 milyon TL nominal değerli paylarını ya da şirketin üçte birine yakın bir bölümünü hisse başına 17 TL ile 20TL arasında bir fiyata satışa çıkartılması planlanıyor. Hedeflenen rakamların tutturulması halinde son yılların en başarılı halka arzı olacağı belirtilirken, ön bilgilendirmede arz edilen hisselerin yüzde 70'inin yabancı yatırımcılara geri kalanının ise Türk perakende ve kurumsal yatırımcılara ayrılacağı kaydedildi.

YILIN İKİNCİ HALKA ARZI
2011’de halka arza hazırlanan Pegasus olumsuz piyasa koşulları nedeniyle o dönem planları rafa kaldırırken gelen bilgilere göre bu çeyreğin sonlarına doğru halka arz olacak. Kasım 2010’da yapılan 1.1 milyar TL’lik Emlak Konut halka arzından sonra ikinci sıraya oturması bekleniyor. 2013’ün ilk halka arzı geçtiğimiz Şubat ayında da Türkiye'nin en büyük devlet bankası olan Türkiye Halk Bankası’nın oldu. 250 milyon TL’lik Halk GYO'yu arzı sonrasında yılın ikinci halka arzı olması planlanıyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler