FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalarda satış baskısı! İşte ilk rakamlar

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), dış borsalarda yaşanan sert düşüşün etkisiyle güne kötü bir başlangıç yaptı.

Piyasalarda satış baskısı! İşte ilk rakamlar

Mynet Özel Haber: Selçuk Altun
Endeks, 398 puan düşüşle 67.411 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,59 oranında değer kaybetti. Dolar 1.7950 seviyelerinde seyrediyor.

Para girişinin devam etmesi nedeniyle İMKB'nin dışarıdaki düşüşlere göreceli daha az düşmesi bekleniyor.

Analistler, endeksin dış piyasalara bağlı olarak güne düşüşle başlamasına karşın, destek seviyelerinde tepki alımlarıyla karşılaşabileceğini düşünüyor.

Teknik olarak bakıldığında, İMKB’de 67 bin seviyeleri gerilemelerde korunmaya çalışılacak. Dengelenme arayışı devam eden İMKB’de, 68.500 aşılmadığı sürece kısa vadede yönün aşağı olduğu vurgulanıyor.

Piyasalar yeniden güven arayışına girdi. Her ne kadar ECB Başkanı Draghi, dün Almanya Başbakanı Merkel ile olan görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamalarda güven aşılamaya çalışsa da, yeteri kadar bir etki yaratmadı.

Bugün açıklanacak veriler arasında ABD’de, Ağustos ayı yeni konut satışları, 22 Eylül itibari ile konut kredisi başvuruları, Almanya’da Eylül ayı TÜFE, Ağustos ayı perakende satışlar, Fransa’da Eylül ayı tüketici güveni, İngiltere’de Eylül ayı CBI perakende satış hacmi dengesi bulunuyor.

DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

DOLARDA HAREKET YOK
Dolar kurunda ise sıkışık seyir devam ediyor.

1.79-1.82 bandına oturan dolarda bu sabah ilk işlemler 1.7950 seviyelerinden geçiyor.

Serbest piyasada bu sabah itibarıyla 1,7940 TL’den alınan dolar 1,7946 TL’den satılırken, 2,3081 TL’den alınan Euro'nun satış fiyatı ise 2,3092 TL olarak gerçekleşiyor.

Euro/dolar paritesi ise 13 Eylül'den bu yana ilk kez 1,28'li seviyelere geriledi.

Paritede işlemler bu sabah 1,2863 seviyesinden geçiyor.

Ham petrol fiyatları 90,76 dolar/varil seviyesinde aşağıda. Brent petrolün fiyatı ise, 109,80 dolardan geçiyor.

Altın fiyatları 1763 dolar/ons seviyesinde yatay seyrediyor.

DIŞ BORSALAR TEPETAKLAK OLDU
Dünya piyasaları yine parasal genişlemenin geçerliliği nedeniyle düşüşte.

Wall Street'te hisse senetleri FED'in 3'ncü parasal genişleme programının ekonomik büyüme ve istihdam üzerinde beklenen etkiyi yaratmayacağı yönünde Philadelphia FED Başkanı Plosser tarafından yapılan açıklamaları bahane ederek düştü.

Makro ekonomik cepheden gelen olumlu verileri dikkate almayan piyasada, Caterpillar'ın 2015 için kar beklentilerini düşürmesi de düşüşe nedenler arasında gösterildi.

S&P 500 Endeksi, 25 Haziran'dan bu yana görülen en büyük düşüşü yaşayarak günü yüzde 1.1 kayıpla 1441.59 puandan tamamladı.

Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0.75 kayıpla 13457.5 puandanve Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1.36 düşüşle 3117.73 puandan kapandı.

Güney Amerika'da Brezilya ve Meksika borsaları düştü, Arjantin borsası hafif yükseldi. Değer kaybı Brezilya'da Bovespa Endeksi'nde yüzde 2'yi aştı. Önceki kapanışa göre Arjantin'de Merval Endeksi yüzde 0,07 artarak 2.533,42 puan oldu.

Bu sabah itibari ile baktığımızda, Uzakdoğu borsalarından Japonya'da Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Nikkei Endeksi, 184.84 puan (yüzde 2.03) değer kaybederek 8,906.70 puandan kapandı.

ABD'de Dow Jones en yakın vadeli kontratlarında yatay seyir devam ediyor.

Avrupa borsalarının yeni günü düşüşle başlamaları, Wall Street'teki aşağı hareketin Avrupa piyasalarına da yansıması bekleniyor.

IG Markets, FTSE 100'ün 41, Dax'ın 60 ve Cac-40'ın 33 puan kayıpla açılacağını tahmin ediyor.

Analistler, İspanya'nın kurtarma yardımı talep edip etmeyeceği belirsizliğinin de piyasadaki endişeler arasında ön sırada yer aldığını da ifade ediyorlar.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler