FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolarda yükselişin devamı bekleniyor

ABD'den gelen güçlü verilerle yükselişe geçen dolar kuru, Türkiye gösterge tahvil faizinin çıkışıyla 1.7950 civarında dengelendi.

Dolarda yükselişin devamı bekleniyor

Selçuk Altun - Mynet
Bu sabah itibari ile baktığımızda, serbest piyasada 1,7938 TL’den alınan dolar 1,7953 TL’den satılırken, 2,3537 TL’den alınan Euro’nun satış fiyatı ise 2,3552 TL olarak gerçekleşiyor.

Analistlere göre, dolar kuru 1.7920 destek seviyesini kıramadığı için yukarı yönlü hareketin devam etmesi beklenebilir.

Diğer taraftan pariteye baktığımızda, geçen hafta Avrupa Merkez Bankası’nın ve ABD tarımdışı istihdam verilerinin etkileri görüldü. AMB Mario Draghi bugün Roma Üniversitesinde konuşacak. Konuşması pek önemli görünmese de söyleyecekleri pariteyi etkileyebilir. Euro bölgesinde beklenen diğer gelişme ise hizmet PMI verileri sabah saatlerinde açıklanacak.

Euro/dolar paritesi teknik olarak incelendiğinde, paritede yükseliş trendi oluşumu olduğu görülüyor. Trendin alt bandı 1.3060 olarak gözükmekte. Paritenin trendine devam etmesi için bu seviyenin üzerinde tutunması gerekiyor.

Bu sabah itibari ile baktığımızda, Euro-dolar paritesi 1,3124 seviyesinde hareket ediyor.

[**DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN**](https://finans.mynet.com/doviz/) [**Serbest piyasa**](https://finans.mynet.com/doviz/serbestpiyasa/) [**Döviz çevir**](https://finans.mynet.com/doviz/doviz-cevirici/) [**Döviz çevirici**](https://finans.mynet.com/doviz/doviz-cevirici/)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler