FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1 dakikada fiyatı tepetaklak oldu

Altın fiyatları dün sadece bir saniyede 30 dolar birden düşerek 1245 dolardan 1215 dolara düştü.

1 dakikada fiyatı tepetaklak oldu

Ancak daha sonrasında eski seviyelerine geldi. Uzmanlar bu sıradışı fiyat hareketiyle ilgili olarak hatalı işlem veya fiyat spekülasyonu seçenekleri üzerinde duruyor.

Altın fiyatlarında sular durulmuyor. Yeni yıla yükselerek giren altın uluslararası piyasalarda ons başına 1200 dolardan 1240 dolara kadar yükseldi.

Ancak dün saat 17:15'te altını takip eden yatırımcı ve analistleri çok şaşırtan bir olay meydana geldi. Altın fiyatları yüksek hacimli 4200 kontrat satışların etkisiyle bir saniye içinde 30 dolar birden değer kaybetti. Fiyatlar 1245 dolardan 1215 dolara kadar geriledi, altın işlemleri kısa bir süre durdu. Ardından tekrar 1240 dolar seviyelerine yükseldi.

"ŞİŞMAN PARMAK" ŞÜPHESİ
Fiyatların neden bir saniyede 30 dolar birden düştüğü konusunda ise analistler iki yorumu ön plana çıkardı. Birincisi borsacıların 'şişman parmak' dediği şehven yapılmış bir hata sonucu bu işlemler gerçekleşti. Ancak bazı analistler spekülatif hareketlerin de bu tabloyu ortaya çıkarabildiğini belirtti. GoldCore analisti Mark O'Bryne yaşanan hareketin fiyat sperkülasyonu özellikleri taşıdığını ancak şu aşamada "şişman parmak" hatası ya da büyük bir fonun pozisyon kapaması olduğunu anlamanın mümkün olmadığını belirtti. (HÜRRİYET)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler