FİNANS

1 milyon kişiye afet eğitimi

Aksigorta ve AKUT, “Hayata Devam Türkiye”nin ikinci yılında 1 milyon kişiyi doğal afetlere karşı eğitti.

1 milyon kişiye afet eğitimi

Alanlarında Türkiye’nin en güvenilir iki kurumu olan Aksigorta ve AKUT, “Hayata Devam Türkiye” sosyal sorumluluk projesinin ikinci yıl sonuçlarını, 17 Ağustos depreminin 12’nci yılında kamuoyuyla paylaştı.

Metrocity AVM önünde yapılan toplantıya; Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ve proje danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da katıldı.

Halkın büyük bir ilgiyle izlediği toplantıda açıklanan ikinci yıl sonuçlarına göre; Aksigorta ve AKUT profesyonellerinden oluşan ekiplerin yanı sıra “Deprem Dede” lakabıyla, Türkiye’nin en sevilen deprem uzmanlarından olan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın da içinde yer aldığı ikinci yıl konvoyu, iki ay içerisinde toplam 10 il, 50 ilçeyi ziyaret etti.

Ekiplerin 15 bin kilometre yol kat ederek uğradığı; Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli, Osmaniye, Elazığ, Tokat, Amasya ve Çorum ve ilçelerinde “Afet ve afetlerden korunma – sigorta bilincini artırma” seminerleri düzenlendi, uygulamalı eğitimler ile 350 bin yetişkine; 950 okulda ise yaklaşık 220 bin öğrenciye ulaşıldı. 10 binin üzerinde fabrika çalışanı ve ailelerin yanı sıra ziyaret edilen camilerde de 45 bin kişiye eğitim verildi. Afetten korunma yollarını anlatan 500.000 kitapçık-broşür dağıtıldı.

Türkiye’nin ilk 3 boyutlu G-Force deprem simülatörü ve Afet Eğitim tırından oluşan konvoy; Hayata Devam Türkiye sosyal sorumluluk projesinin ikinci yılında da 1 milyonun üzerinde kişiye ulaşmış oldu.

Yerel yönetimlerin desteği, halkın geniş katılımı ve büyük ilgisiyle yürütülen projenin ikinci etabında da Türkiye’nin ilk 3 boyutlu G Force deprem simülatörü ile vatandaşlar 7,4 lük 17 Ağustos depremini birebir olarak deneyimledi ve alınması gereken önlemler konusunda bilinçlendirildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “1999 yılında yaşadığımız Marmara Depremi felaketi hiç kuşkusuz hepimizi etkiledi ve derin bir üzüntü içerisinde bıraktı” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bilim kuruluşlarımızın yaptığı araştırmalar, muhtemel bir deprem felaketi ile yine karşı karşıya kalabileceğimizi gözler önüne seriyor. Bu nedenle korkmadan ve telaşa kapılmadan bilgili ve bilinçli bir yaklaşım içerisinde olmalıyız. Unutmamalıyız ki, bilgi eksikliği depremden daha büyük bir tehlikedir. Afetlerden korunmak ve meydana gelecek zararları azaltabilmek için afet bilinci yüksek bir toplum oluşturmak hepimizin vazifesi. Buna öncülük yaparak Hayata Devam Türkiye projesini başlattıkları ve yılmadan uyguladıkları, Türkiye’yi karış karış gezerek halkımızı aydınlattıkları için Aksigorta’ya, Sayın Nasuh Mahruki nezdinde AKUT’a ve Sayın Ahmet Mete Işıkara’ya huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bu çalışma, Türkiye’nin önde gelen çalışmalarından biri olmuştur.”

Sosyal sorumluluk ve sigorta bilinci yaratma konusunda önemli adımlar atmış olmanın huzurunu yaşadıklarını söyleyen Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen de konuşmasında, bu proje ile iki yılda 20 il ve 100 ilçeyi dolaşarak 2 milyondan fazla kişiyi bilinçlendirmiş olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Gülen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yüzde 95’i risk altında bir coğrafyada yaşıyoruz ancak halkın büyük bölümü bu felaketler sırasında ne yapacağını, felaketlere karşı nasıl güçlü bir biçimde ayakta durabileceğini ne yazık ki hâlâ bilmiyor. Aksigorta ve AKUT’un bilgi ve deneyimini birleştiren projemiz sona erdiğinde, vatandaşlarımızın doğal afetlere karşı daha donanımlı, daha güçlü bir biçimde ayakta duracağına inanıyorum. Doğal afetleri engelleyemeyiz ama Aksigorta olarak yaraları sarabileceğimize inanıyoruz.”
AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ise konuşmasında, AKUT olarak doğal afetler sırasında pek çok can kurtarmış olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını belirtti. Mahruki, “Bir daha böyle acılar yaşanmasın diye AKUT ve Aksigorta olarak bilgimizi ve gücümüzü birleştirerek Hayata Devam Türkiye dedik ve iki yıllık turumuz sırasında vatandaşlarımızın böyle özel bir çalışmaya ne kadar ihtiyaçlarının olduğunu gördük. Aksigorta’ya afet eğitimi konusunda yaptığı öncülük için teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da toplantıda bir konuşma yaptı. “Ülkemizde gerçekleşen doğal afetlere baktığımız zaman depremlerin %61’lik bir oranla ilk sırada yer aldığını görüyoruz. Su baskını, heyelan, orman yangını gibi afetlerle karşılaştırdığımızda, pahası olmayan can kayıpları ve ekonomik zarara neden olan afetlerin başında deprem gelmektedir. Doğal afetlerin zararlarının azaltılması konusu özellikle 17 Ağustos depreminden sonra ilk sıraya yerleşmiştir. Depremden korunmanın en önemli yollarından biri de toplum bilincini arttırmaktır. Depreme hazırlıklı olursak ve depremle yaşayan bir toplum olabilmeyi başarırsak, zararlarını da o denli azaltabiliriz. Tüm bu açılardan baktığımız zaman Aksigorta ve AKUT’un yürüttüğü Hayata Devam Türkiye projesi çok büyük anlam taşımaktadır. Bu projenin zarar azaltma kültürü ve farkındalık yaratma açısından da büyük yarar sağladığı kanaatindeyim” dedi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler