FİNANS

Aksigorta riski ölçtü, İzmirli cesur çıktı!

Aksigorta'nın 14 ilde bin 212 kişi ile yapılan 'Afet Bilinci Araştırması'nda' İzmirliler'in yüzde 98'inin kendilerini risk altında hissetmedikleri ortaya çıktı.

Aksigorta riski ölçtü, İzmirli cesur çıktı!

Aksigorta'nın 14 ilde bin 212 kişi ile yapılan 'Afet Bilinci Araştırması'nda' kendisini risk altında hissedenlerin oranı yüzde 20. Yapılan araştırmada en dikkat çekici noktalardan biri ise, deprem bölgesi içinde yer almasına rağmen, İzmirliler'in yüzde 98'inin kendilerini risk altında hissetmemeleri...

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, ülkemiz topraklarının yüzde 96’sının başta deprem olmak üzere doğal afet riski altında olduğunu belirterek, "Türkiye, başta deprem olmak üzere doğal afetler konusunda riski çok yüksek bir ülke. Çok sayıda vatandaşımızı doğal afetler nedeniyle yitirdik, ülke olarak büyük ekonomik kayıplar yaşadık” dedi.

Aksigorta Pazarlama Direktörü Gürsal Gürarda da, 9 Nisan’da başlayacak 4. etapta da yine 3 boyutlu deprem simülatör tırı ile çocuklar başta olmak üzere tüm halka doğal afetler , risk farkındalığı ve sigorta bilinci ile ilgili eğitimler verilecek dedi. Gürarda, “5 yılın sonunda 5 milyonun üzerinde vatandaşımızın afetlere karşı daha donanımlı biçimde ayakta duracağına inanıyorum. Afetleri engelleyemeyiz ama kayıplarımızı azaltıp, yaraları sarabileceğimize inanıyoruz” dedi.

Aksigorta'nın 2010 yılında AKUT ile birlikte "Hayata Devam Türkiye" adı altında hayata geçirdiği proje 3 yılda 30 ilde 3 milyon kişiye ulaştı. Bu yıl 4.'sü gerçekleşecek proje 5. yılında 5 milyon kişi hedefiyle sona erecek. Türkiye'yi il il gezen deprem tırında vatandaşlara simülatörde deprem anı yaşatarak, konunun önemini vurgulayan Aksigorta, riskleri en aza indirmek için vatandaşları bilinçlendirmeyi hedefliyor.

“Hayata Devam Türkiye” Tırı, 4. etabına her zaman olduğu gibi İstanbul’dan başlayacak. İstanbul’un ardından Kocaeli, Adapazarı, Düzce, Zonguldak, Bolu, Karabük, Bartın, Kastamonu, Giresun, Rize, Artvin, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Niğde, Karaman, Konya, Afyonkarahisar, Uşak il ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlara, ilköğretim öğrencilerine afet eğitimleri verilecek. Aksigorta ve AKUT’un birlikte yürüttüğü “Hayata Devam Türkiye” projesinin 4. etabı, yine İstanbul’da sona erecek.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler