FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altına yatırım yapacaklar dikkat!

Güvenli liman altın, geçtiğimiz yıl gösterdiği başarısız performansını bu yıl da sürdürebilir

Altına yatırım yapacaklar dikkat!

Altın tahminlerini düşüren Morgan Stanley'e göre, altın, hisse senedi piyasalarındaki yükselişlerin güvenli liman niteliğindeki varlıklara olan ihtiyacı azaltması ve artan regülasyonun risk iştahını olumsuz etkilemesi ile birlikte, bu yıl kayıplarını daha da genişletecek.

Morgan Stanley analistleri Peter Richardson ve Joel Crane, bugünkü raporda, 2014 hedefinin yüzde 12 düşürülerek ons başına 1,160 dolara ve 2015 yılı tahmininin ise yüzde 13 indirilerek 1,138 dolara çekildiğini kaydetti. Analistler, küresel toparlanmanın hız kazanması ile birlikte daha yüksek faiz oranları riskinin artması sonucu, altının baskı altında kalmaya devam edeceğini belirttiler.

Altının 12 yıl süren boğa çıkışı, Fed'in, varlık fiyatlarında yükselişlere neden olurken enflasyonda artış sağlayamayan aylık tahvil alımlarını azaltma kararı alması ile birlikte, 2013 yılında sona erdi. Altın fiyatları geçen yıl yüzde 28 düştü ve 1981'den bu yana en hızlı yıllık kaybını gerçekleştirdi. Morgan Stanley'in bu yorumları, Goldman Sachs Group Inc. ve ABN Amro Group NV'den gelen aşağı yönlü tahminlere katkıda bulundu.

Morgan Stanley analistleri, "Fiyat performansı, genelde risk varlıkları ve özelde ABD hisse senetlerinin güçlü performans göstermeye devam etmeleri ve bunun sonucu portföy yöneticilerinin daha fazla güvenli liman varlıkları tutma ihtiyaçlarının azalması sonucu sıkıntı çekmeye devam edecek" dedi ve "Daha fazla sıkıntı gelecek" şeklinde görüş bildirdi.

Spot altın, 2013 yılında ortalama ons başına 1,410.89 dolar ve 2012'de 1,668.75 dolarda seyrettikten sonra, bugün önceki kapanışa göre fazla değişiklik göstermeyerek, Singapur saati ile 15:31'de 1,240.83 dolarda kaldı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksş geçen yıl 1997'den bu yana en iyi yıllık performansını gösterirken, altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın miktarı, Bloomberg'in derlediği verilere göre, yüzde 33 ya da 869 ton azaldı.

Altın fiyatları için tıklayın,Çeyrek altın , Cumhuriyet altını

Altın fiyatları için tıklayın

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler