FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asgari ücret zammı ne kadar, yüzde kaç oldu? 2022 yeni asgari ücret miktarı açıklandı mı?

Asgari ücret zammıyla ilgili heyecanlı bekleyiş sürmeye devam ediyor. 2022 Asgari ücret zammı, Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleşen toplantıyla birlikte açıklanıyor. Binlerce asgari ücretli çalışan tarafından beklenen asgari ücret zammıyla ilgili son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Peki, asgari ücret zammı ne kadar, yüzde kaç oldu? 2022 yeni asgari ücret miktarı açıklandı mı?

Asgari ücret zammı ne kadar, yüzde kaç oldu? 2022 yeni asgari ücret miktarı açıklandı mı?

Asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Binlerce asgari ücretli çalışan vatandaş tarafından merakla beklenen asgari ücret zam kararı için açıklama yapılması bekleniyor. Tamamlanan toplantı sonrasında asgari ücretin yeni miktarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Peki, asgari ücret ne kadar oldu? 2022 Asgari ücret Temmuz ara zammı belli oldu mu, ne zaman açıklanacak?

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılan toplantının sona ermesiyle birlikte asgari ücret zammının açıklanması bekleniyor. Bugün üçüncü kez toplanan kurul sonrasında görüşmeler tamamlandı ve yeni asgari ücret miktarı belli oldu. Asgari ücret zammıyla ilgili açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücretin ne kadar olacağı binlerce çalışan tarafından merakla beklenirken, Türk-İş asgari ücretin net 6 bin 391 liranın altında kalmamasını istiyor. Vatandaşın enflasyona karşı ezilmemesi için yapılacak zam miktarının yüzde 40 civarında olması da beklentiler arasında yer alıyor. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ise işveren kesimini temsil ettiği için yapılacak olan zammın dengeli olmasını belirtiyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretle ilgili yaptığı son açıklamada, ""Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışıyor. İnşallah arkadaşlarımız çalışmayı efradını cami ağyarını mani bir şekilde bitirirler. Biliyorum ki Asgari Ücret Tespit Komisyonu en ideal seviyeyi belirleyecek. Biz de inşallah müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşırız. Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme sözümüz, kararlığımız var. Şartlara göre ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz" dedi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLUR? İŞTE OLUŞAN SENARYOLAR

SENARYO 1

Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 76
Yılbaşında yapılan zam yüzde 50
Olası zam yüzde 26
Artış bin 105 lira
Asgari ücret 5 bin 353 lira

SENARYO 2

Asgari ücret brüt 5 bin 4 lira
SGK primi yüzde 15,5 (işveren payı)775,62 lira
İşveren işsizlik sigorta primi yüzde 2 100,08 lira
İşverene toplam maliyet 5 bin 879 lira 70 kuruş
Asgari ücret artış oranı yüzde 38

SENARYO 3

Asgari ücret 4 bin 253 lira
Yüzde 40 artış 5 bin 954 lira

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler