FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çeyrek altın sahipleri dikkat!

Son dönemde altının onsunda yaşanan fiyat düşüşünün çeyrek altına yansımadı.

Çeyrek altın sahipleri dikkat!

ABD Merkez Bankası Fed'in tahvil satın alma programını sonlandıracağını açıkladığı günden bu yana yüzde 20'nin üzerinde değer kaybeden altının onsundaki bu düşüş Kapalıçarşı'da çeyrek fiyatlarına yansımadı. Aksine onsun düşmesiyle çeyrek altına talep patladı. Ancak talep patlaması işçilik fiyatının da yükselmesine neden oldu.

7-8 lira olması gereken işçilik talep arttıkça 20 liraya kadar çıkıyor. Bu nedenle çeyrek altın 127 liradan satılması gerekirken 140 liraya satılıyor. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu, çeyrek fiyatlarında düşüş yaşanmamasının nedenini şöyle açıkladı: “Mal aynı, malın darlığından yokluğundan yararlanıp bundan rant yaratmaya çalışan bir anlayış. Çeyrek altın yine aynı çeyrek altın . Bu durumda çeyrek altın alana kadar gidin yarım altın alın. Cumhuriyet ziynet lirası alın.”

Darphaneden altın çıkmasını bekliyoruz
Kameroğlu, Ramazan ayında Cumhuriyet ve çeyrek altının fiyatının düşeceğini de açıkladı. İKO Başkanı, “Bekleyin bir hafta 10 gün. Ramazan'da işler durulacak. Suni yükselen Cumhuriyet ve çeyrek altının fiyatı düşecektir” dedi.
Kapalıçarşı’dan bir sarraf ise çeyrek fiyatları için, “127 liraya satmamız gereken altını 140 liraya satıyoruz şu anda. Altın geri gidince çeyrek piyasada kalmadı işçilik arttı. Darphanheden altın çıkmasını bekliyoruz, çıkınca yine eski fiyatına kavuşacaktır” yorumunu yaptı.

[

**ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

**](http://finans.mynet.com/altin/)

[

Çeyrek Altın](http://finans.mynet.com/altin/altindetay/SGCEYREK/), Yarım AltınCumhuriyet Altını

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler