FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kira artış oranı ne kadar? 2022 TÜİK enflasyon oranı sonrası kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç oldu?

Kira artış oranı ne kadar oldu sorusunun yanıtı, gündemin ana maddelerinde yer alan konular arasında yer alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açılanan Haziran ayı enflasyon oranları sonrasında, ev sahibi ve kiracılar Temmuz ayında yaşanacak olan kira artış oranını merak etmeye başladı. Birçok vatandaş, 'Kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç oldu?' sorusunu araştırıyor. Peki, kira artış oranı ne kadar? 2022 TÜİK enflasyon oranı sonrası kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç oldu?

Kira artış oranı ne kadar? 2022 TÜİK enflasyon oranı sonrası kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç oldu?

Kira artış oranı ne kadar oldu sorusu, ev sahibi olan ve kirada oturan vatandaşların gündeminde yer almaya başladı. TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon oranı sonrasında, kiralarda yüzde kaçlık artış yaşanacağı merak edildi. Hükümet tarafından kira artış oranlarına düzenleme getirilmesiyle birlikte, fahiş kira artış oranlarının önüne geçilmişti. Peki, kira artış oranı ne kadar oldu? 2022 TÜİK enflasyon verileri sonrası Temmuz ayı kira artış oranı yüzde kaç yükseldi?

TEMMUZ AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR OLDU?

Temmuz ayı kira artış oranının ne kadar olduğu, enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte binlerce ev sahibi ve kirada oturan vatandaşlar tarafından merak edilmeye başladı. Hükümet tarafından alınan kararla birlikte kira artış oranlarına düzenleme getirilmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklamasında, "Konut kiralarında, 1 yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilecek, üzerindeki artışlar geçerli olmayacak" demişti.

Buna göre Temmuz ayı kira artış oranı yüzde 25'le sınırlı kalacak. Bu uygulama 1 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecek.

ENFLASYON ORANI NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan bilgilere göre, geçtiğimiz ay yüzde 2,98 artışla yıllık yüzde 73,50 seviyesine ulaşan enflasyon Haziran’da yüzde 4,95 artışla yıllık yüzde 78,6 seviyesine yükseldi.

KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA

Örnek konut kirası: 2.000 TL

Kira artış oranı: %25

Temmuz ayı kira artış tutarı: 500

Temmuz ayı kira artış oranı dahil zamlı kira tutarı: 2500

KİRA ARTIŞ DÜZENLENMESİ KARARI MESLİSTEN GEÇTİ

12 aylık enflasyon ortalamasına göre belirlenen Temmuz ayı kira artış oranı yüzde 25'le sınırlandırılmıştı. Alınan bu karar sonrasında kira artış oranlarındaki düzenleme TBMM'den geçmişti. 1 Temmuz 2023'e kadar kira artış oranları yüzde 25'e sabitlendi. Karar 1 Temmuz 2023’e kadar geçerli olacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler