FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Altında bu seviye kırılırsa fiyatlar patlar"

Bir yıldır düşüş eğiliminde olan altın yükseliş sinyalleri vermeye başladı. Yukarıda 1.640 dolar kırılırsa fiyatlar patlar.

"Altında bu seviye kırılırsa fiyatlar patlar"

Altın fiyatlarında 1.920 dolar seviyelerinden başlayan ve son 1 yıldır devam eden satış baskısı son bulmak üzere.

Teknik olarak her geçen gün dip seviyesi bir üst kademeye çıkan altın fiyatlarında 1.640 dolar direnci kırılırsa, yükseliş hacim kazanacak. İntegral Menkul Değerler tarafından yapılan analize göre, büyük bir olasılıkta yakın tarihte şahit olacağımız bu senaryoda altın fiyatlarının 1.700 dolar ve üzerini görmesi zor değil.

Altın fiyatlarında geçen yıl Ağustos ayında 1.920 dolar seviyesinden gerçekleşen sert satış baskısıyla son bir yılda girilen düşüş trendi etkisini hala sürdürüyor. Ancak teknik olarak her geçen gün dip seviyesi kademe kademe yükselen altın fiyatlarında yükseliş eğilimi başlıyor.

İntegral Menkul Değerler tarafından yapılan analize göre, altın fiyatlarında 1.640 dolar direncinin kırılmasına bağlı olarak patlama yaşanması zor değil. 1.640 dolar seviyesindeki önemli direncin kırılmasının yükselişe hacim kazandıracağı vurgulanan analizde, bu durumda altın fiyatlarının kademeli olarak 1.700 dolar ve üzerini zorlayabileceği belirtiliyor.

Temel ekonomik veriler ele alındığında Çin'de enflasyonun üst üste dört ay soğuduğuna dikkat çeken İntegral Menkul Değerler Analisti Ozan Batu, “ABD'de işsizlik başvurularının yükseldiği tahmini sonrası merkez bankalarının küresel ekonomiyi desteklemek adına daha fazla adım atacağı yönündeki beklentiler iyimserliği körüklüyor ve altın fiyatlarında da yükselişler görülüyor. Son günlerde yaşanan sert satış baskısı sonrasında altının 1.600 doların alt bölgesinde bulunmak istemediğini açıkça görüyoruz” diye konuştu.

Potansiyel Yükselen Üçgen Formasyonu mu oluşuyor?
Geçtiğimiz Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren fiyat hareketliliği incelendiğinde, altın fiyatlarında oluşan dip seviyelerinin her geçen gün bir üst kademeye yükseldiğine dikkat çeken Ozan Batu, “Yükseliş hareketleri ise 1.630 ile 1.640 bandında hız kesiyor. Teknik anlamda ele aldığımızda potansiyel bir yükselen üçgen formasyonunun oluşabileceğini düşünmekteyiz” dedi.

1.640 dolar seviyesindeki üst direnç bölgesinin kırılması halinde potansiyel yükselişin hacim ile desteklenebileceğini kaydeden Batu şu değerlendirmede bulundu: “Önümüzdeki günlerde 1.640 dolar direnç seviyesi yakından takip edilmeli. Bu seviyenin aşılabilmesi halinde sırasıyla 1.668, 1.682 ve 1.700 dolardaki direnç seviyelerine kadar alımlar etkili olabilir.”

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler