FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Benzin ve motorine zam geldi! Bugün her şey belli oluyor: Akaryakıt piyasasında gözler OPEC toplantısında...

Son dakika haberi... Akaryakıt fiyatlarında belirleyici olan brent petrol, OPEC+ grubunun toplantısının ardından arz kesintisi yapılacağı beklentisi ile yeniden yönünü yukarı çevirdi. Petrolle ilgili bir kritik açıklama da ABD'den geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, stratejik rezervden yeni petrol salınmayacağını açıkladı. Öte yandan yurt içinde araç sahiplerine de kötü haber geldi. Benzin ve motorin fiyatları zamlandı. Akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Son dakika: Benzin ve motorine zam geldi! Bugün her şey belli oluyor: Akaryakıt piyasasında gözler OPEC toplantısında...

Son dakika: Kritik açıklama Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre'den geldi. Jean-Pierre, ABD'nin piyasaya günde 1 milyon varil petrol salma süresinin bu ay içinde bitmesinin ardından stratejik rezervden yeni petrol salınmayacağını duyurdu. Bu açıklama, petrol piyasasında deprem etkisi yarattı. OPEC+ grubunun gerçekleştireceği toplantıda arzda kesinti yapılacağı beklentisi petrol fiyatlarını hareketlendirdi.Yurt içinde de akaryakıt fiyatlarına yükselen döviz ve brent petrolün etkisiyle zam yapıldı. Bugün gelen zammın ardından benzin ve motorine bu geceden itibaren yeni zam geleceği öğrenildi.
6 Ekim Perşembe gününden itabaren benzin grubunda 74 kuruş, motorin grubunda 1,39 TL fiyat artışı bekleniyor. Otogaz grubunda ise 76 kuruş indirim bekleniyor. Benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu? İşte son dakika haberinin detayları...

ww

'YENİ PETROL SALIMI DÜŞÜNMÜYORUZ'

Jean-Pierre düzenlediği basın toplantısında mart ayında açıklanan plan dahilinde piyasaya günde 1 milyon dolar varil salınması konusunu değerlendirdi. Bu sürenin ay sonunda biteceğine işaret eden Jean-Pierre, "Stratejik petrol rezervinden yeni petrol salımı düşünmüyoruz." ifadesini kullandı.

'BENZİN FİYATLARINI DÜŞÜRMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

Jean-Pierre, bu durumda ülkedeki benzin fiyatlarının tekrar yükseleceğinden endişe edip etmedikleri sorusunun üzerine ise "Benzin fiyatlarını düşürmek için elimizden geleni yapacağız." yanıtını verdi

dw

ABD Başkanı Joe Biden, martta ülkenin stratejik petrol rezervinden 6 ay içinde günde 1 milyon varil, toplamda ise 180 milyon varilin üzerinde petrolün piyasaya sürülmesine izin vermişti.

Beyaz Saray, temmuz sonunda da ülke genelinde benzin fiyatlarını düşürmeye yardımcı olmak için stratejik petrol rezervinden ilave 20 milyon varil petrol satacağını duyurmuştu.

1984'TEN BU YANA EN DÜŞÜK SEVİYEDE

ABD yönetimi, eylül ayında da stratejik petrol rezervinden 10 milyon varile kadar petrol satılacağını açıklamıştı. Söz konusu satışlarla, ABD'nin stratejik rezervindeki ham petrol oranı 1984'ten bu yana en düşük seviyeye inmişti.

ÜRETİMİ 2 MİLYON VARİL KISABİLİR

OPEC+ enerji ve petrol bakanlarının bugün Viyana'da yapacakları ve 2 yıl sonra ilk kez yüz yüze gerçekleştirilecek toplantıda üretimin 2 milyon varil/güne varan miktarda kısılmasının değerlendirildiği bildirildi. Konuya yakın kaynaklara göre, bugünkü toplantı öncesinde Suudi Arabistan ve Rusya, üretimin 1-2 milyon varil/gün kısılması yönünde bastırıyorlar.

Kaynaklar, üretim kısıntısına Suudi Arabistan'ın gönüllü olarak yapacağı bir kısıntının eklenip eklenmeyeceğinin belirsizliğini koruduğunu belirtirken, ABD'nin üretim kısıntısına gidilmemesi için baskı yapmakta olduğunu da vurguladılar.

"BIDEN MECBUR KALACAK"

Ancak analistler Jean-Pierre'in açıklamasının aksine OPEC+'nın üretim kısıntısı alması halinde Biden yönetiminin Kasım ayında yapılacak ara seçimler nedeniyle buna tepki vermek zorunda kalacağını öngörüyorlar. Biden yönetiminin politik reaksiyon verme zorumluluğu çerçevesinde stratejik rezervlerinden daha fazla petrol satışı açıklayabileceğini belirtiyorlar.

kuveyt Petrol Bakanı Muhammed al-Fares OPEC+ toplantısı için gittiği Viyana'da yaptığı açıklamada, OPEC+'nın ana odak noktasının fiyatları kontrol etmekten çok piyasanın ihtiyacı için yeterli petrolü sağlamak olduğunu söyledi.

Al-Fares, "Kuveyt global petrol piyasasında istikrarı sağlamaya ve fiyat dalgalanmalarını engellemeye istekli" dedi.

SON DAKİKA: AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM YAPILDI! İŞTE GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

QQ

Yükselen döviz ve brent petrolün etkisiyle yurt içinde benzin ve motorin fiyatlarına zam yapıldı. Benzine 62 kuruş zam yapılırken, motorinin fiyatında ise 1 lira 10 kuruş artış yaşandı. Öte yandan yarından geçerli olmak üzere benzin grubunda 74 kuruş, motorin grubunda 1,39 TL fiyat artışı bekleniyor. Otogaz grubunda ise 76 kuruş indirim bekleniyor.

İSTANBUL'DE BENZİN VE MOTORİNİN FİYATI NE KADAR OLDU?

Benzin: 19.86 TL

Motorin: 24.17 TL

ANKARA'DA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin: 19.99 TL

Motorin: 24.28 TL

İZMİR'DE BENZİN VE MOTORİNİN LİTRE FİYATI KAÇ LİRA OLDU?

Benzin: 19.96 TL

Motorin: 24.31 TL


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler