FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Turkcell’den “engel tanımayanlar” hareketi

Turkcell teknolojisi ve projeleriyle “engel”leri ortadan kaldırıyor.

Turkcell’den “engel tanımayanlar” hareketi

Turkcell, engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak ve onları daha fazla hayatın içine katmak için, en yeni teknolojilerini kullanarak; müşteri hizmetlerinden istihdama, özel iletişim paketlerinden spor olanaklarına kadar pek çok farklı alanda gerçekleştirdiği hizmet ve projelerini “Engel Tanımayanlar” çatısı altında birleştirdi.

Turkcell, teknolojiyi kullanarak toplumun her kesimine fırsat eşitliği sağlama vizyonu doğrultusunda, engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak ve daha çok hayata katılımlarını sağlamak amacıyla “Engel Tanımayanlar” çatısı altında birçok hizmet ve çözüm sunuyor. Turkcell’in engel tanımayan hizmetleri, ‘istihdam’, ‘teknolojik çözümler’ ve ‘sosyal sorumluluk projeleri’ altında toplanıyor.
Turkcell, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” dolayısıyla, engellilere yönelik hizmetlerini bir basın toplantısı ile tanıttı. Engelleri önce zihinlerden kaldırmanın gerekli olduğu düşüncesiyle, ‘engel tanımayan’ bir deneyim yaşanarak, toplantının bir kısmı zifiri karanlıkta gerçekleştirildi.

Galata Diyalog Derneği’nde gerçekleştirilen basın toplantısında, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Turkcell’de engelli istihdamı ve engelliler için gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra, “Turkcell Hayal Ortağım” servisi, işitme engelliler için görüntülü çağrı merkezi ve “Turkcell’in Parmakları Konuşuyor” gibi yeni hizmetlerini de basın mensuplarına aktardı.

Koray Öztürkler: “Mobil iletişim pek çok engeli kaldırıyor”
Toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, “Aslında engeller zihindedir. Fırsat eşitliği sağlandığı takdirde, engelli vatandaşlarımızın ne kadar büyük başarılara imza attıklarına şahit oluyoruz” dedi.

Fırsat eşitliğinin önemine inanan, sosyal sorumlu bir şirket olarak, engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak, onları hayatın içine katmak için “Engel Tanımayanlar” projesi kapsamında birçok hizmet geliştirdiklerini ifade eden Öztürkler, “Bugün mobil iletişim teknolojilerinin sunduğu imkanlar; istihdamda, bilgiye erişimde, sosyal hayata katılımda engelli vatandaşlarımızın önündeki pek çok engeli kaldırıyor. Biz onların yeteneklerini ön plana çıkararak, onları ‘ötekileştirmeden’ topluma daha fazla katmayı amaçlıyoruz. Sadece iş ve iletişim ihtiyaçlarını değil, sosyal yaşamlarını da düşünerek projeler hayata geçiriyoruz” dedi.

İstihdamdan iletişim paketlerine tüm ihtiyaçlar bu çatının altında
Turkcell Grup bünyesinde 500 engelli istihdam eden, çalışanların yarısı engellilerden oluşan Karaman ve Van-Erciş çağrı merkezleri ve homeagent (evden çağrı merkezi müşteri temsilcisi hizmeti) projesi ile de engellilerin iş hayatına katılımını destekleyen Turkcell, mobil iletişim olanaklarını kullanarak teknoloji ve bilgiye erişimde kolaylıklar sunuyor. Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı iletişim ihtiyaçlarına yönelik indirimli ve çok avantajlı konuşma, SMS, internet içeren “Destek Paketleri”, ücretsiz olarak sunulan sesli fatura ve sesli sözleşme seçeneği, işitme engelli aboneler için ücretsiz görüntülü çağrı merkezi, işitme engelliler için ücretsiz ÇalarkenDinlet hizmeti ve Turkcell mağazalarında işitme engelliler için işaret diliyle müşteri hizmeti bu çözümlerden sadece birkaçı.
Turkcell, sosyal sorumluluk projeleriyle de engelli vatandaşlara sosyal hayatın daha çok içinde olma imkanı sunuyor. “Geleceğe Koşanlar” projesi kapsamında Türkiye’de ilk defa Turkcell tarafından başlatılan Görme Engelli Bisiklet sporu ile Tokat, Denizli ve İzmir’de görme engelli okulunda okuyan gençler destekleniyor. Sporcuların, ağustos ayında Londra’da gerçekleşecek Paralimpik Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil etmeleri hedefleniyor.

Tüm dünyadan güncel haberler sesli olarak cep telefonunda
Turkcell, görme engelli abonelerinin bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak için çok yeni ve ücretsiz bir hizmet olan “Turkcell Hayal Ortağım” servisini sunmaya hazırlanıyor. Young Guru Academy (YGA) işbirliği ile gerçekleştirilen servis sayesinde aboneler Türkiye ve dünyadan tüm güncel haberlerden, dünya klasiklerine ve bilgi paketlerine kadar birçok konudan faydalanacak. Milli Kütüphane Başkanlığı’na ait 4.000 seslendirilmiş kitabı ve YGA Kütüphanesi’nde bulunan 10.000 sesli kitabı dinleyebilecekler. Ekonomik ve sosyal hayata entegrasyonları için vazgeçilmez olan birçok YGA eğitimine sesli olarak ulaşabilecekler. Uygulamanın cep telefonundan kullanılabilir olması sayesinde de, bilgiye her an her yerden ulaşılabilecek. Turkcell Hayal Ortağım servisi 8020’yi cep telefonundan arayarak kullanılabiliyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler