FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaz Dağları kurban ediliyor

Verimli arazileriyle ünlü Kaz Dağları eteklerindeki Bayramiç İlçesi'ne bağlı köylerin yakınlarında her geçen gün yenileri açılan maden ocakları, bölgenin kabusu oldu.

Kaz Dağları kurban ediliyor

Bayramiç’e bağlı Muratlar, Karaköy ile Kuşçayır Köyü’nde altın ve gümüş arayan maden şirketlerinin yanı sıra Mollahasanlar, Kurşunlu, Saraycık, Daloba, Kutluoba ve Yeşilköy’deki cam, seramik, kaynak elektrotları ve boya sanayiinde kullanılan önemli bir endüstriyel hammadde olan feldspat üreten maden ocağı bölge için çok büyük tehlike haline geldi. Bunların yanı sıra son olarak Gedik Köyü’nde ’Zafer Madencilik Firması’ tarafından yeni bir maden ocağı daha açıldı. Ocak açılirken de çok sayıda çam ağacı kesildi. Bayramiç Çevre Platformu Sözcüsü İbrahim Saydam, bölgede 11 maden ocağını açılması için başvuru olduğunu belirterek, şöyle dedi:
" Altın arayan maden şirketleriyle mücadele ederken, bir de feldspat ocakları açılmaya başlandı. Kaz Dağları ’nın etekleri maden şirketleri tarafından istila edildi."

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan da havzadaki çok verimli tarım arazilerinin maden ocakları nedeniyle büyük zararlar gördüğünü söyledi. (dha)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler