FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analizi

Doların değer kaybetmesine bağlı olarak yükselen altın fiyatlarında 928 ons/dolar direncinin aşılamadığını gözlemledik. 2 mayıs’ta başlayan yükseliş eğilimi devam etmesine rağmen alımlar 928 ons/dolar seviyesine takıldı.

Nitekim, gün içinde 920,40-929,05 ons/dolar seviyeleri arasında hareket gözlenen piyasada altın fiyatları yaklaşık yüzde 0,06 oranında değer kazandı.

Bugün Euro Bölgesi ve ABD nisan ayı TÜFE rakamları piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük göstergelerinden al sinyallerinin oluştuğunu, haftalık göstergelerinde bekle sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz.

Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklememesine bağlı olarak piyasada temkinli seyrin devam etmesi beklenmelidir.

İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki güne göre düştüğü ve alımları desteklemediğini gözlemledik. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin alımları desteklememesine bağlı olarak altında temkinli seyrin devam etmesi beklenmelidir.

928 ons/dolar seviyesinden psikolojik direnç seviyesi önemini korumaktadır. Bu seviye aşılmadıkça yükseliş eğiliminin zayıflaması beklenmelidir.

Bugün gün içi destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve bu seviyelere göre kısa vadeli pozisyon alınmalıdır. Gün içinde ise 901,25 ve 918,55 ons/dolar seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 933,70 ve 951,05 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.
(Eco Yatırım)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler