FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu

**

Teknik satışlara bağlı olarak gerileyen altın fiyatlarında düşüşü dolardaki kan kaybı frenledi.

Nitekim gün içinde 987,45 - 1003,40 ons/dolar seviyeleri arasında hareket gözlenen piyasada altın fiyatları yaklaşık yüzde 0,38 oranında değer kaybetti.

Bugün, Fransa temmuz ayı sanayi üretimi rakamlarının yanı sıra ABD temmuz ayı dış ticaret dengesi verisi ile Fed ve Hazine yetkililerinden gelecek olan açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük ve haftalık göstergelerinde al sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklemesine bağlı olarak piyasada yükseliş eğiliminin korunması beklenmelidir.

İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki güne göre yükseldiğini ve satışları desteklediğini gözlemledik. Sinyallerin alımları desteklemesine rağmen piyasaya katılımın satışlarda yüksek olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa vadede ise işlem hacminin satışlarda güçlenmesine bağlı olarak 1000 ons/dolar psikolojik direnci üzerinde kapanış gerçekleşmedikçe kar satışlarının devam etmesi beklenmelidir.

Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 976,90 ve 983,25 ons/dolar seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 998,80 ve 1005,20 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler