FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu

**

Açıklanan olumlu makro ekonomik verilere bağlı olarak dolarda yaşanan kar satışları altına yaradı. Nitekim gün içinde 1041,70-1062,90 ons/dolar seviyeleri arasında hareket gözlenen piyasada altın fiyatları yaklaşık yüzde 1,24 oranında değer kazandı.

Bugün, ABD eylül ayı fabrika siparişleri piyasada yakından takip edilecektir.

Teknik olarak, günlük göstergelerinde bekle sinyallerinin oluştuğunu, haftalık göstergelerinde ise al sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklememesine bağlı olarak piyasada temkinli seyrin korunması beklenmelidir.

İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki güne göre yükseldiğini ve alımları desteklediğini gözlemledik. Piyasaya katılımın yüksek olmasına rağmen sinyallerin alımları desteklememesine bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir. Kısa vadede ise işlem hacminin alımlarda güçlenmesine bağlı olarak 20’li hareketli ortalamasının geçtiği 1051,40 ons/dolar desteğinde tutundukça kısa vadeli tepki alımlarının devam etmesi beklenmelidir.

Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 1047,35 ve 1049,60 ons/dolar seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1066,10 ve 1078,60 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler