FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu

**

Global ekonomiye yönelik endişelerin güçlenmesine bağlı olarak dolara talebin artması altında satışları beraberinde getirdi.

Nitekim gün içinde 1102,80-1123,20 ons/dolar seviyeleri arasında hareket gözlenen piyasada altın fiyatları yaklaşık yüzde 1,23 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi ve Almanya’nın üçüncü çeyrek büyüme rakamlarının yanı sıra ABD eylül ayı dış ticaret ve kasım ayı Michigan üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Teknik olarak, günlük göstergelerinde bekle sinyallerinin oluştuğunu, haftalık göstergelerinde ise al sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz.

Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklememesine bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki güne göre düşük kaldığını ve satışları desteklemediğini gözlemledik. Hem piyasaya katılımın düşük kalması hem de sinyallerin satışları desteklememesine bağlı olarak temkinli seyrin korunması beklenmelidir.

Kısa vadede ise işlem hacminin satışlarda zayıf kalmasına bağlı olarak 1095,25 ons/dolar desteğinin üzerinde tutundukça kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 1086,85 ve 1095,25 ons/dolar seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1112,70 ve 1121,10 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler