FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu

**

Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde teknik alımların yanı sıra dolardaki satışlar altının güç kazanmasında etkili oldu. Nitekim geçtiğimiz haftanın genelinde 1094,30-1140,58 ons/dolar seviyeleri arasında hareket gözlenen piyasada altın fiyatları yaklaşık %3,69 oranında değer kazandı. Bu hafta, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı ve aralık ayı TÜFE endeksinin yanı sıra Fed Ekonomik Durum Değerlendirme Raporu, ABD aralık ayı TÜFE ve perakende satışlar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın yüksek olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareket beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolayısıyla, 1150 ons/dolar direncine yaklaşması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1115,40 ve 1130,30 ons/dolar seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1145,30 ve 1160,20 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler