FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faiz ve döviz

**Turkish Yatırım Menkul Değerler Tarafından Hazırlanan Tahvil-Bono ve Para Piyasası Yorumu:

**

Faiz Yurtdışı piyasalarda yaşanan bozulma dün tahvil-bono piyasasını olumsuz etkilemesinin ardından bugün de yine yurtdışındaki hareketlere paralel bir gün beklemekteyiz.

Tahvil/bono piyasasında dün spot kapanışta yüzde 8.88,valörlü kapanışta yüzde 8.86 seviyesinde olan 3 Ağustos2011 itfalı gösterge kıymetin ortalama bileşik faizi bu sabahtezgahüstü piyasada yüzde 8.88-8.78 seviyesindeydi.

Dün gösterge tahvildeki yükselişin Perşembe günü yapılacak değişim ihaleleri öncesinde yaşanan bir yükseliş hareketiolduğunu düşünüyoruz. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), buyıl Ekim ayında bir önceki aya göre, Tüketici FiyatlarıEndeksi'nin TÜFE) yüzde 2.41, Üretici Fiyatları Endeksi'nin (ÜFE) yüzde 0.28 oranında arttığını açıkladı. Piyasa beklentisi TÜFE'deyüzde 1.80, ÜFE'de yüzde 0.90 artış yönündeydi.

Döviz
Bankalararası piyasanın dün spot kapanışında 1.5060/1.5080 lira olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonu, bu sabah ilk işlemlerde 1.4990/1.5050 seviyesindeydi. Aynı saat itibariyleeuro/dolar paritesi, 1.4724 seviyesinden işlem görüyordu.

Bugün yurtdışında veri gündemi oldukça yoğun. ABD'de ADPözel istihdam verisi, ISM hizmetler endeksi ve asıl önemlisi Fed faiz kararı açıklanacak.

Öte yandan Euro Bölgesi hizmetler PMI verisi açıklanacak. Yatırımcıların Fed'den gelecek açıklamalara odaklanmasıyla dolar para birimleri sepeti karşısında son bir ayın yüksek seviyesinin altında yatay seyrederken, Fed'in bugün sona erecek iki günlük toplantısından çıkacak açıklamaya odaklanmış durumdaki piyasada, faiz oranlarının "daha uzun bir süre" boyuncadüşük tutulması yaklaşımının terk edilmesi ya da değiştirilmesi olasılıkları üzerinde spekülasyonlar yer alıyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler