FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Fed’den gelen yeni tahvil alımı yapılacağı haberiyle dolarda yaşanan sert satışlar 1,40 desteğinin kırılmasına neden oldu. Günün genelinde 1,3870-1,4120 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,66 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi eylül ayı perakende satışların yanı sıra ABD ekim ayı tarım dışı istihdam rakamı ve işsizlik oranı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin sat olmasına bağlı olarak aşağı hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Sinyallerin sat konumunda olmasına karşın kısa vadeli tepki alımının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3850 ve 1,3760 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4040 ve 1,4110 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Fed’in devlet tahvili alımlarına yeniden başlama kararı piyasada risk algılamasını değiştirirken dolarda satış baskısının güçlenmesinde etkili oldu. Günün genelinde 1,4102-1,4283 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,60 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi eylül ayı perakende satışların yanı sıra ABD ekim ayı tarım dışı istihdam rakamı ve işsizlik oranı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin al olmasına bağlı olarak yükseliş hareketinin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,4130 seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4020 ve 1,4130 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4310 ve 1,4380 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutma kararı almasının yanı sıra varlık alım programında değişiklik yapmaması piyasada olumlu algılanırken dolardaki satışlar pariteyi 1,63 direncine yaklaştırdı. Günün genelinde 1,6084-1,6299 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,05 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere ekim ayı ÜFE endeksinin yanı sıra ABD ekim ayı tarım dışı istihdam rakamı ve işsizlik oranı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlü olması hem de sinyallerin al olmasına bağlı olarak yukarı trendin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,6180 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,61 ve 1,6180 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6360 ve 1,6420 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Bir süredir yene yönelik alımlar nedeniyle gerileyen paritede dün doların tüm piyasalarda değer kaybetmesi aşağı harekete neden oldu. Bu durum ihracat odaklı bir ekonomi olan Japonya’da tedirginlik yaratıyor. Günün genelinde 80,6-81, seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,51 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi eylül ayı perakende satışların yanı sıra ABD ekim ayı tarım dışı istihdam rakamı ve işsizlik oranı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yüksek olduğunu gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin karışık olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 80 seviyesinden tepki alımı beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 80,3 ve 79,9 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 81,1 ve 81,7 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler