FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Moody’s’in İspanya’ya yönelik not indirimi olabileceği söylemleri dolar kurunu aşağı yöneltti. Günün genelinde 1,5110-1,5260 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,78 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi kasım ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD kasım ayı konut rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem sinyallerin karışık konumda yer alması hem de işlem hacminin zayıf olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Makro görünüme bağlı olarak yukarı hareketin sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5160 ve 1,5030 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5350 ve 1,5430 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Moody’s İspanya’nın kredi notunu indirebileceğini açıklamasına bağlı olarak piyasada yaşanan yükseliş eğilimi yerini satışlara bıraktı. Günün genelinde 1,3209-1,3382 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %1,23 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi kasım ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD kasım ayı konut rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,32 psikolojik destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3020 ve 1,3120 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,33 ve 1,3420 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere işsizlik rakamlarının beklentilerin altında kalmasının yanı sıra Euro Bölgesi’ne yönelik endişelerin piyasada etkili olmasına bağlı olarak paritede satışların etkili olduğunu gözlemledik. Günün genelinde 1,5531-1,5775 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %1,47 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere kasım ayı perakende satışlarının yanı sıra ABD kasım ayı konut piyasası rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,55 destek seviyesi üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5390 ve 1,5470 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5620 ve 1,5720 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Paritede dün dolarda yaşanan sert alımlara bağlı olarak hızlı bir çıkış kaydedildi. Günün genelinde 83,6-84,5 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,71 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi kasım ayı TÜFE endeksinin yanı sıra ABD kasım ayı konut rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Paritede yukarı hareketin sürmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 83,8 ve 83,4 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 84,7 ve 85,1 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler