Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu ve Afrika Bölgesi'nin PBX lideri Karel Elektronik'in halka arzında talep toplama 12-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Karel, ödenmiş sermayesinin 14 milyon YTL'den 18.2 milyon YTL'ye çıkarılması sırasında oluşan 4.2 milyon YTL'lik kısmı halka arz edecek.
Konsorsiyum liderliğini Finans Yatırım Menkul Değerler'in yaptığı Karel'in halka arz fiyatı 4.36 YTL olarak belirlendi.
Halka arz oranı yüzde 26.92 olarak açıklanırken, ek satış olursa halka açıklık oranı yüzde 30.96'ya çıkacak.
Halka arz yöntemi sermaye artırımı ve ortak satışı olarak açıklanırken, satış yöntemi sabit fiyatla talep toplama olacak.
Halka arzda konsorsiyum eş lideri Global Menkul Kıymetler,konsorsiyum üyeleri ise Teb Yatırım Menkul Değerler, Nurol Menkul Kıymetler, Delta Menkul Değerler, Eczacıbaşı Menkul Değerler, Inter Yatırım Menkul Değerler, Tacirler Menkul Değerler, Raymond James Menkul Değerler, Anadolu Yatırım Menkul Kıymetler, Turkish Yatırım, Acar Yatırım Menkul Değerler, Hak Menkul Kıymetler, Yatırım Finansman Menkul Değerler, Ata Yatırım Menkul Kıymetler, Ata Online Menkul Kıymetler, Alan Yatırım Menkul Değerler, Şeker Yatırım Menkul Değerler, Gedik Yatırım Menkul Değerler ve Vakıf Yatırım Menkul Değerler olacak.
KAREL ELEKTRONİK
1986 yılında kurulan Karel, Türkiye’de elektronik telefon santralı pazarına PBX ürünleri kazandırdı ve Türkiye’nin haberleşme alanında elektro-mekanik sistemlerden elektronik haberleşme sistemlerine geçişinde öncü oldu.
Karel, ana faaliyeti olan telekomünikasyon konusunda çeşitli teknoloji, özellik ve kapasitelerde kablolu ve kablosuz haberleşme sistemleri geliştirmekte, üretmekte ve bu ürünleri yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda satmakta ve satış sonrası hizmet organizasyonlarını gerçekleştirmektedir. Başlıca ürünler, üstyapı sınıfında küçük, orta ve büyük kapasitelerde olmak üzere özel telefon santralları ve bunların çevre birimleri, altyapı sınıfında ise kırsal alan santralları ve ara bağlantı santrallarıdır. Karel üretimini yaptığı haberleşme ürünlerini yurtiçinde kendi yetkili satıcılarından oluşan dağıtım kanalı üzerinden, yurtdışında ise dağıtıcı firmalar üzerinden pazarlamaktadır. Karel, telekomünikasyon faaliyeti kapsamında bazı tamamlayıcı ürünlerin ithalatını da yapmaktadır. Karel, çeşitli yabancı firmalarla yürütmekte olduğu işbirlikleri sayesinde, iletişim altyapısı konusunda Kamu ve Özel Sektör kuruluşlarına anahtar teslimi projelerde yapmaktadır.
Bir elektronik sistem üreticisi olan Karel, bu faaliyet alanıyla ilgili ağırlıklı olarak beyaz eşya elektroniği tasarımı ve üretimi konusunda çalışmaktadır.
Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Karel, İstanbul Genel Müdürlük, Ankara Üretim Tesisleri, Ar-Ge Tesisleri, İzmir, Antalya ve Van Bölge Müdürlükleri olmak üzere toplam 6 lokasyonda faaliyet göstermektedir. Karel'de 95'i mühendis olmak üzere toplam 549 kişi çalışmaktadır.
MALİ YAPISI
2005 yılını 8 milyon 73 bin YTL net karla kapatan Karel, buyılın ilk üç ayında 3 milyon 656 bin 598 YTL, 6 ayında ise 6 milyon 38 bin YTL kar açıkladı.
Şirketin satış gelirleri 2004 yılında 61 milyon 784 bin YTL olurken, 2005 yılında 49 milyon 706 bin YTL'ye geriledi. Bu yıl ilk 6 ayda ise gelirler 26 milyon 660 bin YTL oldu.
HALKA ARZ BİLGİLERİ
Talep Toplama Tarihi 12-13 Ekim 2006
Halka Arz Fiyatı 4,36 YTL
Mevcut Ödenmiş Sermaye 14.000.000 YTL
Halka Arz Sonrası Ödenmiş Sermaye 18.200.000 YTL
Halka Arz Oranı 26,92%
Nominal Ek Satış 735.000 YTL
Ek Satış Olursa Halka Açıklık Oranı 30,96%
Konsorsiyum Lideri Finansinvest
Halka Arz Yöntemi Sermaye artırımı ve Ortak Satışı
Satış Yöntemi Sabit Fiyatla Talep Toplama
Aracılık Yöntemi Bakiyeyi Yüklenim