FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalarda kısa gün

**Kısa haftanın son işlem gününde bayram tatili ve referandum öncesinde fazla pozisyon değişikliği dolayısıyla da sert hareket öngörülmeyen piyasalarda, beklenmedik bir gelişme olmaması halinde sakin bir seyir bekleniyor.

**

Yurtiçinde bugün Ağustos ayı Hazine nakit dengesi açıklanacak. Yurtdışında ise açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor.

Öte yandan IMF, TSİ 1600'da Türkiye ile ilgili 4. madde raporunu açıklayacak.

Piyasaların öğlene kadar açık olacağı bugün sakin bir seyir beklediklerini söyleyen bir bankacı, "Önümüzde referandum var ancak herkes pozisyonlarını ayarlamıştır artık. Bugün sakin ve yatay bir piyasa olur. IMF'nin açıkladığı rapor içeriğine bağlı olarak gelecek hafta piyasalar hareket edecek" dedi.

Tahvil-bono piyasasında dün spot kapanışta yüzde 8.14 valörlüde yüzde 8.11 olan 25 Nisan 2012 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi, bu sabah tezgahüstü piyasada yüzde 8.12/8.07 seviyesinden açıldı.

Avrupa'daki bankalarla ilgili haberin euro bölgesindeki sıkıntıları yeniden gündeme getirdiğini söyleyen bir bankacı, özellikle Portekiz ve İspanya tahvil spreadlerinin yeni rekor seviyelere ulaştığını ve bu gelişmelerin euro/dolar paritesine de yansıdığını belirterek, "Euro/dolar paritesinde 100 günlük ortalama olan 1.2670 seviyesi şimdilik destek olmuş gibi görünüyor fakat bu seviyenin kırılması halinde 1.25'li seviyelere kadar geri çekilme yaşanabilir, sonraki kritik seviyemiz de 1.2570 gibi görünüyor. İçeride dolar/TL pariteye bağlı hareket edecek, bir miktar burada da yükseliş olabilir. Dolar/TL 'de 1.52 yukarıda önemli direnç. Ancak kurda sınırlı hacim olabilir piyasa artık referandum sonucunu beklemeye geçti diyebiliriz, özellikle sepet bazında çok hareket olmayabilir" dedi.

Piyasalar bankaların maruz kaldığı euro bölgesi ülkeleri borçlarına yönelik dünkü haberlerin ardından tekrar ortaya çıkan endişelere bağlı olarak riskten ne kadar uzak durması gerektiğini belirlemeye çalışıyor. İşlemciler dün 1.2870 dolar seviyesinden bugün 1.2690'lara gerileyen euronun 1.2625 dolar seviyesinde destek bulabileceği belirtseler de, dolar konusunda da çok istekli değiller.

Bankalararası piyasada dün spot kapanışta 1.5100/1.5135 seviyesinde olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonları, bu sabah ilk işlemlerde 1.5130/1.5170 seviyesindeydi. Aynı saat itibariyle euro/dolar paritesi 1.2705 seviyesinden işlem gördü.

BORSA DÜŞÜŞLE AÇILDI
İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, önceki kapanışa göre 183,94 puan azalarak 60.562,81 puan seviyesinde açıldı.

Hisse senetleri, bu seviyede ortalama yüzde 0,30 oranında değer kaybetti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler