Yatırım Finansman Menkul Değerler tarafından hazırlanan 'Seans Arası Teknik Analiz Bülteni' yayınlandı.
"Anayasa Mahkemesi’nin, üniversitelerde türban serbestliği getiren Anayasa değişikliğini reddetmesi, global piyasalardaki yükselişten ayrışmaya neden oldu.
Özellikle gösterge faizin yüzde 20 seviyesinin üzerinde seyrediyor olması ekonomik ve siyasi gelişmelerin fiyatlandığını gösteriyor. Yüksek açıklanan enflasyon oranları da önümüzdeki dönemdeki beklentileri olumsuz etkilemektedir.
Almanya’da nisan ayı Sanayi Üretimi yüzde 0,2 artması beklenirken yüzde 0,8 azaldı. Son dönemde Avrupa Bölgesi'nde üretim ve büyümeye yönelik olumsuz veriler açıklanmaya devam ediyor. Avrupa borsalarında veri sonrasında düşüşler yaşandı.
ABD future endeksleri yüzde 0,08 düşüşle seyrediyor. Euro/dolar, 1,5593 seviyelerinde seyrediyor. AB’de enflasyonda yukarı yönlü baskı düşüşleri sınırlıyor.
AMB’nin önümüzdeki ay faiz artırabileceğini açıklaması yükselişe neden oldu ve önümüzdeki dönemde de paritedeki düşüşleri sınırlayabilir.
Dolar/YTL 1,2375 seviyelerinde seyrediyor. Merkez Bankası’nın faiz artırmaya devam edebileceğine yönelik beklenti aşağı yönlü baskı yaratıyor. 1,23-1,2350 direncinin kırılması 1,25 seviyesine kadar yükselişe neden olabilir.
Petrol fiyatları 130 dolar seviyelerinde seyrediyor. Doların değer kaybetmesi hızlı yükselişe neden oldu.
VOB 06.08 endeks sözleşmesi, spot piyasanın ilk seans kapanış anına göre aynı seviyelerde işlem görüyor.
2. seans, açılış yatay olabilecektir. Anayasa Mahkemesi’nin kararı sonrasında 40000 seviyesinin destek olarak korunamaması zayıf görüntünün devam etmesine neden olacak. Düşüşün hızlanmaması açısından 39000 - 39300 destek aralığının kırılmaması gerekiyor. 39000 desteğinin kırılması son 1 yılın en düşük seviyesi olan 38200 desteğine kadar düşüşün devam etmesine neden olabilir.
40000 seviyesinin destek olarak korunması durumunda 40500 seviyesi ara dirençtir. Olası yükselişte 41000 direnci kırılmakta zorlanabilecektir.
Siyasi belirsizliğin devamı, ekonomik performans konusundaki endişeler yükselişler açısından engel oluşturabilir. Orta vadede yükseliş trendinin oluşma olasılığı son gelişmelerden sonra zayıflamıştır.
Kısa vadeli göstergelerde düşüşler sonrasında ‘aşırı satım’ bölgesinden başlayan yükseliş denemesi güç kaybediyor. Orta vadeli göstergelerde kararsızlık var."