**Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:
**
Dün güne satıcılı başlayan piyasada yüzde0,67 oranındaki düşüşle 67.415 puandan açılış yapan endeks, açılışın hemen ardından en düşük 67.196 puanı test etti. Seansın ilk yarısını açılışta oluşan 457
puanlık gap’ini kapama amaçlı dalgalı bir seyir izleyen endeks, ikinci yarıda dengeli ve yükseliş yönünde hareket etti. Seansın sonuna doğru artıya geçen endeks, ilk seansı yüzde0,02 oranındaki artışla 67.888 puandan tamamladı.
İkinci seansa ise yatay bir başlangıç yapmasının ardından 67.700 desteğine kadar düzeltme yaşayan endeks, sonradan belirginleşen alımların etkisiyle 68 bin üzerine bir atak yapsa da, seansın ikinci yarısındaki satışların etkisinden kurtulamadı ve günü yüzde0,25 oranındaki değer kaybı ile 67.704 düzeyinden tamamladı. Geçen hafta ortasından itibaren bir toparlanma çabası gösteren endeksin son iki gündür 21 günlük hareketli ortalamasından aldığı güçle 68 bin üzerine çıkma denemeleri olumlu olmakla birlikte, daha önceki bültenlerimizde dikkati çektiğimiz üzere hala devam eden zayıf görünüm etkisiyle dirençlerini aşmakta zorlandığı söylenebilir. Son günlerdeki işlem aralığının daralması ve işlem hacmindeki düşük seviye yaşanan bu düzeltmenin sinyallerini vermişti.
Kısa vadeli teknik göstergeler bazında ise incelediğimizde göstergelerin endeksin ile uyumlu bir seyir izledikleri görülmektedir. Keza düşük bir eğimle yükselen trend izleyen CCI ve William’s R dün yönlerini aşağıya doğru çevirmiştir. Diğer taraftan Ekim ayının ortasından itibaren düşüş trendi izleyen Momentum’un referans direncine doğru hareketinin yavaş da olsa sürmesi olumludur. Benzer şekilde geçen hafta dip seviyelerinde yataya dönen orta vadeli teknik göstergelerin düşük eğimle de olsa yukarı doğru dönmeleri, MACD’in de tetik çizgisini yukarı doğru kesmek üzere oluşu zayıf piyasaya karşın endeksin önemli desteklerinden güç alabileceğine işaret etmektedir.
Yaşanan sert hareketlerin ardından temkinli bir toparlanma yaşayan ve 67.500-69.500 aralığında güçlü bir direnci bulunmayan endeks için bir taban oluşumu gerekliliği devam etmektedir. Bu açılardan endeksin 67.500 üzerinde kalması ve işlem hacmindeki yeniden yaşanacak artış eğilimi yükseliş trendinin devamının en önemli sinyali olacaktır. Bu seviyenin altında gerçekleşecek kapanışlar ise güç kaybı olarak kabul edilmelidir. Kısa vadede endeks için 67.500-66.400-65.500-65.000 seviyeleri destek, 68.000-68.600-69.500-70.000 seviyeleri ise direnç
konumundadır.