FİNANS

Zapsu'nun şirketi: "İflas ediyoruz, kurtarın"

For You Mağazacılık, şirketin, global ekonomik krize yatırım safhasında yakalandığı için etkilenmesinin yüksek olduğunu, iflas erteleme isteğinin de gerçekte bu global krizin etkilerinden kaynaklandığını bildirdi.

For You Mağazacılık'tan yapılan yazılı açıklamada, 2002 yılında, indirimli kozmetik ve kişisel bakım ürünleri zinciri olarak kurulan şirket tarafından, iflası erteleme talebiyle Kadıköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesine başvurulduğu ve mahkeme tarafından 1 Haziran 2009 tarihinde iflas erteleme talebi ile ilgili olarak tedbir kararı verildiği belirtildi.

İflas erteleme için yapılan başvurunun amacının, şirketi çalışır duruma getirmek, bu yolla çalışanlara istihdam, müşterilere hizmet sağlamak ve sonuçta mevcut borçları ödemek olduğu ifade edilen açıklamada, Aziz Zapsu'nun doğrudan ve dolaylı payları ile azınlık ortağı olduğu For You Mağazacılık'ın, paylarının büyük çoğunluğu yabancı sermayeli bir şirket olduğuna işaret edildi.

Şirketin, tüm dünyayı ve özellikle uluslararası şirketleri etkileyen global ekonomik krize yatırım safhasında yakalandığı için etkilenmesinin yüksek olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İflas ertelemenin istenmesinin gerçek nedeni de bu global krizin etkileridir. Bu iflas erteleme talebinin başarısı başta ortaklar olmak üzere, çalışanların, tedarikçilerin, müşterilerin işbirliğine ve desteğine ihtiyacı olduğu bir gerçektir. Nitekim dünyadaki örneklerinde de bu tür şirketler için aynı nitelikte ve hatta daha fazla destekler verilmekte ve bunlar ekonomiye kazandırılmaktadır.”

ZAPSU AİLESİ'NE AİT
2002 yılında Türkiye’nin ilk indirimli kozmetik ve kişisel bakım ürünleri zinciri olarak Aziz Zapsu kurulan For You'nun ilk mağazası ise Mart 2003’te açıldı. İlk yıllarda hızla büyüyen zincir, geçen sene itibariyle 200'ün üzerinde bir sayıya ulaşmıştı. Ancak ortakların yaşadığı finansal zorluklar nedeniyle sene başında 73 mağaza birden kapatılmıştı.

İFLAS ERTELEME NEDİR?
İflas erteleme, mali durumu bozulan şirket ve kooperatiflerin sermayesinin korunması için gerekli tedbirlerden birisi olarak Türk Ticaret Kanunu tarafından düzenlendi. Mahkeme, şirketin mali durumunun düzeltilmesini mümkün gördüğü takdirde yönetim kurulu veya bir alacaklının talebi sonucunda iflas erteleme kararı verebiliyor.

İflas erteleme sonucunda borçlu firma normal faaliyetlerine devam edebiliyor. Kamu alacağı ve SSK primleri dahil hiçbir yasal takip yapılamıyor. Mahkeme, kayyumun verdiği raporlara göre iflas erteleme süresini sona erdirebildiği gibi, 4 yıla kadar da uzatabiliyor veya firmanın iflasına karar verebiliyor.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler