FİNANS

Avea'dan Konyalı KOBİ'lere destek

Avea, Konyalı Kobi’lere mobilite ile verimliliği artırmanın yollarını gösterdi.

Avea'dan Konyalı KOBİ'lere destek

Türkiye’nin en yenilikçi ve en dinamik operatörü Avea’nın Capital ve Ekonomist Dergileri ile işbirliği kapsamında hayata geçirdiği “Gelecek Bizde Buluşmaları”nın ikincisi 5 Eylül Perşembe günü Konya’da gerçekleştirildi

Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Balcı ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Konyalı sanayi ve işletmelerin mobil teknolojilerle ilişkileri masaya yatırıldı; Avea’nın Konya’daki başarılı mobil iş çözümleri paylaşıldı

“Mobilleşen düzende verimlilik, istihdam ve değer yaratmanın yolu; teknolojiyi en önemli sermaye olarak görmek. Bu noktada geleceği elinizde tutmak istiyorsanız, şirketlerinizi teknoloji ile mobilize etmeniz gerekiyor” diyen Hüseyin Balcı: “Mobil hale gelen yaşamda bireyler gibi kurumlar da teknoloji sayesinde operasyonel maliyetlerin düşürülmesinden, bilgi alışverişinin hızlandırılmasına; süreçlerin yeniden tanımlanmasından, insan kaynaklarının etkin bir biçimde yönetilmesine kadar birçok alanda fayda sağlayan, tüm iletişim ihtiyaçlarını tek noktadan karşılayan bir mekanizmaya sahip oluyorlar. Özellikle içinde bulunduğumuz çağda, büyümek ya da dünyaya açılmak isteyen şirketlerin mobil teknolojilerden uzak durması düşünülemez. Mobilite özellikle de sanayinin, turizmin geliştiği Konya gibi şehirler için son derece önem taşıyor” dedi

Türkiye’nin en yenilikçi ve en dinamik operatörü Avea’nın Capital ve Ekonomist Dergileri ile işbirliği kapsamında hayata geçirdiği “Gelecek Bizde Buluşmaları”nın ikincisi, 5 Eylül Perşembe günü Konya’da gerçekleştirildi.
Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Balcı’nın ev sahipliğinde, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve Ekonomist-Capital Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş olmak üzere çok sayıda Konyalı sanayici ve işletme sahibinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Prof. Dr. Deniz Gökçe “Kobiler için Ekonominin Yarını ve Zor Dönemde Şirket Yönetimi” başlıklı bir konuşma yaparken; Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral da “Ulusal Bir Marka Nasıl Yaratıldı?” başlıklı sunumuyla şirketin markalaşma sürecini anlattı.
Konyalı sanayici ve işletmelerin ülke sınırını aşmaları ve küresel pazardan daha fazla pay almaları için başta M2M olmak üzere mobil teknolojilerle ilişkilerinin masaya yatırıldığı toplantıda, ayrıca Avea’nın küçük büyük her sektördeki işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik, özel olarak geliştirdiği ‘terzi işi’ inovatif çözümlerine Konya özelinde de değinildi.
Hüseyin Balcı:

”Gelecekte de var olmak isteyen şirket ve işletmeler mobilleşmeli”
Toplantıda yaptığı konuşmada yeni nesil mobil teknolojilerle, KOBİ’lerin varlıklarını teknolojiye bağlı olarak sürdüreceklerinin altını çizen Hüseyin Balcı; Anadolu'daki işletmelerin yeni nesil mobil teknolojilerin kendilerine sağladığı avantajlardan daha fazla yararlanarak; iş süreçlerindeki verimlilik oranlarını ciddi şekilde artırabileceklerini belirtti. Balcı konuşmasına şöyle devam etti; ”Mobilleşen düzende verimlilik, istihdam ve değer yaratmanın yolu; teknolojiyi en önemli sermaye olarak görmek. Bu noktada geleceği elinizde tutmak istiyorsanız, şirketlerinizi teknoloji ile mobilize etmeniz gerekiyor Çünkü gelişen mobil teknolojilerle iş dünyasının temelleri, oyunun kuralları kökten değişmeye; şirketlerin odak noktaları ve sektörün trendleri de bu bağlamda şekillenmeye başladı. Mobilleşen yaşamda bireyler gibi kurumlar da teknoloji sayesinde operasyonel maliyetlerin düşürülmesinden, bilgi alışverişinin hızlandırılmasına; süreçlerin yeniden tanımlanmasından, insan kaynaklarının etkin bir biçimde yönetilmesine kadar birçok alanda fayda sağlayan tüm iletişim ihtiyaçlarını tek noktadan karşılayan bir mekanizmaya sahip oluyorlar. Yapılan araştırmalar doğru teknolojiye sahip firmaların maliyetlerinin düşerken, verimliklerinin ise önemli ölçüde arttığını gösteriyor. Mobilite özellikle de sanayinin, turizmin geliştiği Konya gibi şehirler için son derece önem taşıyor.”

Ülke ekonomileri için tasarrufun de en önemli adresi mobilite…
Ülke olarak teknolojiyi desteklemenin, gelişmesi için önünü açmanın önemine dikkat çeken, şirketlerin buna yatırım yapması gerektiğini belirten Balcı, “Çünkü aklın yolu bunu işaret ediyor. Örneğin;2012 yılında Türkiye'de ulaşımdaki yakıt tüketimi yaklaşık 60 milyar TL. Trafik kazalarında yılda 4 bine yakın kurban veriyoruz. Enerji ithalatımız 60 milyar Dolar’ın üzerindeyken elektrikte kayıp-kaçak oranımız bazı bölgelerde yüzde 70'e varıyor, İşlenmiş su kaybımız ise yaklaşık yüzde 50’yi buluyor. Bunun yanında, kronik hasta sayımız 22 milyon; örneğin diyabetin devlete maliyeti yılda ortalama 13-14 milyar TL’yi buluyor. Yeni nesil teknolojilerle tüm harcama, tüketim ve kayıpları azaltmak, hatta önlemek mümkün” dedi.

“Pusula mobil teknolojileri gösteriyor; M2M’in rotasını Avea çiziyor”
Bireysel müşterilerdeki hassasiyetlerini kurumlara da yansıtan bir vizyonla, tüm sanayici ve işletmelere mobil teknolojilerle verimlilik katmaya devam ettiklerine değinen Hüseyin Balcı; “Sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda Araç Takip, Eşya Takip, Mobil Pos, Kronik Hastalık Takibi, Sayaç Okuma Sistemleri gibi servislerimizi çözüm ortaklığı ekosistemimizde hizmet sektöründeki müşterilerimize de sunuyoruz. Öte yandan, geleceğin akıllı şehirlerinin sosyal ve kültürel navigasyonu olmak için de çalışmalarımız sürüyor. Avea olarak geleceğin şehirlerini tasarlarken kaynakları, doğayı ve insanları düşünerek, hayatı kolaylaştıracak inovatif teknolojiler geliştiriyoruz. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz M2M uygulamaları sayesinde doğalgaz ve elektrik tüketiminde ciddi miktarlarda tasarruf fırsatı sağlanıyor; araçlar için lokasyon ve lojistik bilgilerinin raporlanması ve sürücülere uzaktan destek gibi hizmetlerin sunulmasını sağlayan araç takip sistemi ile maliyetler düşürülüyor; verimlilik artışı ve güvenli sürüş deneyimi yaratılıyor. Daha da önemlisi mobil sağlık alanında, hastaların ve hastalıkların uzaktan takibini de mümkün kılan bu sistemler sayesinde; hem hastalara hem de doktorlara zamandan ve emekten tasarruf etme imkanı yaratılıyor. Özetle, gelecek pusulası mobil teknolojileri gösteriyor ve M2M pazarının rotasını, yenilikçi çözümleriyle yine Avea belirliyor.

KOBİ’ler için “BİZ” diyor

Bulut bilişim kapsamında verdikleri hizmetlerle de KOBİ’lere önemli oranda tasarruf sağladıklarını belirten Balcı, bu anlamdaki çalışmalarını şu şekilde aktardı: “Kurduğumuz “BİZ” platformu ile kurumsal müşterilerimize yönelik rekabet güçlerini artıran avantajlar sunarak sabit, mobil, her türlü konuşma, mesajlaşma ve internet ürünleri ile bulut çözümlerini en yüksek servis seviyesi ile veriyoruz. “BİZ”in mobil ayağı Avea olarak temel iletişim ürün ve servislerimizin yanı sıra; araç takip, telemetri, mobil saha (personel takip), mobil akademi (eğitim), mobil ödeme sistemleri, kamera ve güvenlik çözümleri gibi iş yönetimi çözümleri ve toplu sms, lokasyon bazlı sms, izinli veri tabanı, hosted CRM gibi müşteri yönetimi çözümleri ile teknolojiyi şirketlerin ayağına getiriyoruz. CRM Ofis uygulamamız; her ölçekte firmanın rekabet ettiği, sektöre özel bir müşteri yönetim yapısına sahip, ticari olarak erişilebilir, sektörel ihtiyaçları karşılayabilecek yapıda hazırlanmış, satış sonrası kurumsal destek sunabilen ve mobil entegrasyonu sayesinde her yerden erişilebilen bir uygulama. Hosted (Barındırma) CRM uygulamamız ise; KOBİ’lerimize maliyet avantajı sağlarken, aynı zamanda iletişim giderlerini azaltma ve mobil iş gücü verimliliklerini de artırma imkanı sunuyor. Büyüklüğü ne olursa olsun tüm ticari işletmeler finansal bir yatırıma ihtiyaç duymadan profesyonel ofis deneyimini mobil olarak yaşayabilirken, bunu hiçbir ek yatırıma girmeden, “0” yatırım maliyeti ile yapabiliyorlar.”

“Durak otomasyon sistemi ile Konya’da

Gerçekleştirdikleri tüm yatırımları da bu kapsamda şekillendirerek; satış ağını güçlendirmeyi bölgeye sağladığı istihdam açısından da önemli gördüklerini belirten Balcı sözlerine şöyle devam etti: ”Başarılı iş çözümleri ile iş ortaklarımızın farklılaşmalarını sağlıyoruz. Örneğin; Avea’nın en iddialı olduğu M2M alanlarından biri olan Araç Takip Sistemi üzerinden geliştirdiğimiz “Durak Otomasyon Sistemi”, toplu taşıma araçlarının güzergah, süre ve sıra takibi gibi konularda kolaylık sağlarken; durak yönetimlerine ve araç sahiplerine de ekonomik faydalar sunuyor. Şuan Konya genelinde toplam 10 durakta tam 242 araç, bu sistem ile takip ve kontrol edilerek yönetiliyor.”

Kütükcü: “Sürdürülebilir bir büyüme için sanayiye daha fazla önem vermeliyiz”
Milli ekonominin büyümesi için KOBİ’lerin de büyümelerinin şart olduğunu belirten Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü: ”Ülkemizde ortalama 3 milyon 440 bin işletme var, yani her 22 kişiye 1 işletme düşüyor. Toplam işletmelerin yalnızca yüzde 12’si imalat sektöründe faaliyet gösteriyor. Sürdürülebilir bir büyüme için sanayiye daha fazla yönelmeliyiz. Ülke büyümesinde KOBİ’lerin rolü önemli. Kobilerin işletmelerini büyütebilmeleri için daha fazla imkan sunulmalı. Özetle, ülke büyümesinde KOBİ’lere pozitif ayırımcılık yapmalıyız” dedi.

Gökçe: “İkinci çeyrekte pozitif yatırım rakamlarını yakalamak önemli”
Toplantının ana konuşmacıları arasında yer alan Prof. Dr. Deniz Gökçe, “Kobiler için Ekonominin Yarını ve Zor Dönemde Şirket Yönetimi” başlığı altında gerçekleştirdiği sunumunda, Türkiye’nin ikinci çeyrek dönem finansal sonuçlarına ilişkin, tahminlerini de paylaştı. Yılın ikinci çeyreğinde ülke ekonomisinde yüzde 3-3.3 arası bir büyüme beklendiğini belirten Gökçe: ”10 Eylül günü, 2013 yılının ikinci çeyrek dönemine ait finansal sonuçlar açıklanacak. 2013 yılının ilk çeyreğinde ülke olarak, iyi tüketim rakamları elde etmiş olmamıza rağmen, yatırım rakamlarında bir zayıflama gözlemlenmekteydi. Dolayısıyla, yılın ikinci çeyreğinde pozitif yatırım rakamlarına ulaşmak önemli. Öte yandan, yüzde 3’ün üzerinde bir büyüme oranı yakalayarak ülkemizin Avrupa’da en çok büyüyen iki ülkeden biri olacağını tahmin ediyorum” dedi.

Nafi Güral: “Tükenmeyen hazine itibardır”
Toplantıda, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral da “Ulusal Bir Marka Nasıl Yaratıldı?” başlıklı konuşmasıyla küçük ve orta ölçekli işletmelere Kütahya Porselen özelinde markalaşma süreciyle ilgi bilgi verdi. Tecrübelerin nesilden nesle aktarılarak büyüdüğünü belirten Güral, bu durumun şirketleri markalaşma sürecinde başarıya götürdüğünü söyledi. Güral, sözlerine şöyle devam etti:” Kütahya Porselen olarak markalaşmaya değil; kendimizi ve ürünlerimizi geliştirmeye odaklandık. Markalaşma sürecimizin püf noktası da buydu. Başarıya giden yolda girişimcilere tavsiyem, kendilerine güvenmeleri, başaracaklarına inanmaları, doğru yönetim felsefesini benimseyerek çok çalışmalarıdır. Öte yandan, markalaşma sürecinde özellikle itibar yönetimine de önem verilmelidir. Çünkü her zaman söylediğim gibi tükenmeyen hazine itibardır.”

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler