FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Behlül'ün aşk yuvası servet değerinde!

Eşyalı evini günlük veya haftalık olarak kiraya verenler normal kira getirisinden 3 kat fazla kazanıyor.

Behlül'ün aşk yuvası servet değerinde!

Hem ev sahibi hem de turist için fiyat avantajı sağlayan alternatif konaklama sektörü hızla büyüyor. Evlerini yıllık kontrat yerine günlük, haftalık veya aylık olarak turiste kiralayanlar 3 kat fazla gelir sağlıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’de geçen yıl turizmde 373 milyon geceleme yapıldı. Bunun 14.5 milyonu ise kiralık evlerde gerçekleşti. 1.5 yıl önce kurulan ve Türkiye’deki tek online ev kiralama şirketi olan Hemenkiralik.com da tek başına 100 bin gecelemeye ulaştı. Hemenkiralik.com’un kurucu ortağı Mehmet Ülkü, sistemlerinde sadece Türkiye’den 15 binden fazla ev olduğunu söyledi.

Hem yurtiçi hem de yurtdışındaki evleri kiraladıklarını belirten Ülkü’nün verdiği bilgiye göre günde 250 rezervasyon yapılıyor. Siteyi beş ortakla kurduklarını anlatan Ülkü, 61 ülke ve 488 ehirde 19 binden fazla eve ulaştıklarını ifade ediyor. Müşteriler, site açıldığından beri 20 binden fazla rezervasyon yaptı.

Kiralık evi kiralıyorlar
Hemenkiralik.com olarak sektörde açığı kapattıklarını vurgulayan Ülkü, kiralama sistemini şöyle anlattı: “Evini kiraya vermek isteyenler ilan bırakıyor. Saha ekiplerimizle kiralanmak istenen eve gidiyor ve inceliyoruz. Daha sonra ilana çıkılıyor. Evi beğenen müşteri parayı gönderiyor ama bloke olarak tutuluyor. Eve gidip beğendikten sonra onay verdiğinde parayı ev sahibine gönderiyoruz. Tüm kimlik bilgilerini alarak yaptığımız işlemler sistemin daha güvenli olmasını sağlıyor.”

Türkiye’de kiralık günlük ev işletmesini meslek haline getirenler de bulunuyor. Farklı semtlerden uygun fiyata ev kiralayanlar birkaç eşya ile 3 kat fazla gelir sağlıyor. Evi üçüncü kişilere kiralamayı yasaklayan bir hüküm de bulunmuyor. Bunun için sadece kira sözleşmesinde ‘Üçüncü kişilere kiralama yapılamaz’ ifadesinin bulunmaması gerekiyor.

Ayda 4 bin 500 lira geliri var
Mehmet Ülkü, ev kiralamanın hem turist hem de ev sahibi için büyük fiyat avantajı sağladığını söylüyor. Buna göre normalde 1.500 liraya kiraya verilen bir evi günlük, haftalık veya aylık olarak kiraya vermek en az 3 kat gelir sağlıyor. Yani günlüğü 150 liradan kiraya verilen eşyalı bir 1+1 ev, 1 ayda 4 bin 500 lira kira getiriyor. Evi kiralayanlar da otele göre yüzde 50 daha az ödüyor. İstanbul’da fiyatlar 70 liradan başlayıp 3 bin 500 liraya kadar çıkıyor. Yurtdışında da uygun fiyatlara tatil imkanı bulunuyor. Paris’te oda fiyatları otellerde 200 eurodan başlarken Paris’te bahçeli dayalı döşeli bir evin 5 günlük fiyatı 1.200 liraya kadar iniyor.

Behlül’ün aşk yuvası 3 bin 500 lira
Türkiye’nin en pahalı günlük evi, Aşk-ı Memnu dizisinde Behlül ve Bihter’in aşk yuvası olarak bilinen mekan. Legend Hotel bünyesinde bulunan Riva’daki Kardak Exclusive’in gecelik fiyatı 3 bin 500 lira.

Mehmet Ülkü, “Aşk-ı Memnu dizisi Ortadoğu’da ve Arap ülkelerinde çok seviliyor. Diziyi izleyenler filmin kahramanlarının da kaldığı Riva’daki eve geliyor. Yaz aylarının büyük kısmını Arap turistler kapattı diyebiliriz. Aylık 100 bin liraya kiralayanlar var” dedi. (Vatan)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler