Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol: - "TİSK olarak, iş sağlığı güvenliği ile ilgili online bir platform üzerinde çalışıyoruz. Türk çalışma hayatının kullanımına sunacağımız kaliteli, uluslararası standartlarda İSG eğitimini ülkemizdeki tüm çalışanlara aldırmak istiyoruz. Bunu da TİSK bilabedel sağlasın istiyoruz" - HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan: - "Arzumuz üç tarafın da uzlaştığı bir asgari ücretin belirlenmesidir. Geçen yıl bu başarılmıştı. Bu yıl bunun başarılmamış olması üzüntü verici ancak hem işveren kesiminin hem de hükümetin enflasyonun üzerinde bir asgari ücreti gerçekleştirmesini önemli buluyorum" - Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar: - "Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun açıkladığı 2020 yılı asgari ücreti kabul edilemez bulduğumuz için oylamaya katılmadık. Çünkü asgari ücretin, bir kişinin asgari yaşam maliyetinden az olmasını kabul etmiyoruz. Emeğiyle geçinen asgari ücretlilerin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmesini talep ediyoruz"
Uluslararası Para Fonu, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın temmuz ayından itibaren politika faizlerini 1000 baz puan indirdiğini hatırlatırken 2019'da ise yüzde 0,2'lik büyüme gerçekleşeceğini öngördü
Ege Denizi için fırtına uyarısı
'ENFALSYONUN ÜZERİNDE OLMASINI OLUMLU BULUYORUM' HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Kurul'dan sonra basın mensuplarının asgari ücret zammıyla ilgili sorularını yanıtladı.
Spot piyasada elektrik fiyatları
TÜRES Genel Başkanı Bingöl: - "Yerli ve milli olan her şeye ve milli teknoloji hamlesine her zaman tam destek vereceğiz ve herkesin de buna destek vermesini temenni ediyoruz"
Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'deki oda ve borsa temsilcileri, ilgili dernek başkanları ve vatandaşlarda yerli otomobil heyecan uyandırdı - TİM Başkan Vekili ve ADASO Başkanı Zeki Kıvanç: - "Dünyada dizel araçlar yasaklanırken küresel ölçekte temiz ve çevreci bir ürün geliştiriyoruz. İnanıyorum ki bu yeni açılan pazarda Türkiye'miz yerli otomobili ile en önlerde yer alacak" - MÜSİAD Adana Şube Başkanı Burhan Kavak: - "Elbette bu üretimle ithalatımız, dışa bağımlılığımız azalacak; ihracat gerçekleştirip ekonomimizi büyüteceğiz. Ama daha önemlisi bu ürünle dünya arenasındaki imajımız değer kazanacak" - GED Başkanı Esra Özden: - "Dışa bağımlı olduğumuz petrol ithalatı da azalacak. Şehirlerimizde hava kirliliği azalacak, ayrıca yaratılan katma değer ve istihdamla ekonomimiz güç kazanacak" - MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan: - "Türkiye'nin önü açık, altyapısı var; teknolojiye, bilgi birikimine sahip"
Spot piyasada doğal gaz fiyatları
MERSİN (İHA)
MASFED'den Türkiye'nin Otomobili'ne destek
AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücret zammı ile ilgili, "Bana söz verdiler.
"Asgari ücret aslında devletin değil işveren ve işçinin anlaştığı, bizim kolaylaştırıcı olarak masada bulunduğumuz bir ücret seviyesi" - "Söz verdiler, gelecek yıl her iki tarafın anlaştığı rakamlar üzerinden konuşacağız" - "2002'de 12 milyon olan aktif sigortalı sayısını 2019 Eylül ayı itibarıyla 22 milyonun üstüne çıkardık" - "İnanıyorum ki 2020'de işverenlerimiz çok daha büyük bir destekle istihdamı destekleyecekler"
NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez: - "Faaliyete geçirilecek üretim tesisi, yan sanayi sektörlerine de canlılık getirecektir" - TÜMSİAD Şube Başkanı Mustafa Kemal Şerbetçioğlu: - "Cumhurbaşkanımıza böyle önemli bir hamle için Bursa'yı seçmesinden dolayı minnettarız" - MÜSİAD Şubesi Başkanı Nihat Alpay: - "Bursa, yan sanayisi ve zengin iş gücü kaynağı ile bu işi hakkıyla yerine getirmek için elinden geleni yapacak"
Türkiye’nin en büyük konteyner liman olan Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 2019 yılında gerçekleştirdiği iş hacmiyle Türk limanları arasında bir ilke imza atarak, 1.9 milyon TEU barajını geçen ilk liman oldu.Dünya liman endüstrisine paralel gelişen Mersin Uluslararası Limanı, 2019 yılında 1.9 milyon TEU konteyner iş hacmine ulaşarak, bir önceki yıla göre yüzde 12 artış kaydetti.
Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom tarafından inşa edilen Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS’nin türbin kondansatörlerine soğutma suyu temin sistemleri için ekipman tedariki konusunda Rosatom’un enerji mühendisliği bölümü Atomenergomash A.Ş., NPO TsNIITMASH A.Ş.