Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
TİM Başkanı İsmail Gülle: - "Artık büyümede, üretimde, ihracatta yakaladığımız başarıyı, hizmetlerde de sürdürüyoruz. Dünyadaki 223 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştiriyor her yere ayak basıyoruz" - TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Avcı: - "Zor ve çetin bir yılı geride bırakıyoruz. Türkiye ekonomisi son 4 yılda dördüncü defa resesyondan çıkış sinyali verdi" - "Bağışıklık sistemi gelişmiş bir ekonomi için üretim, sanayi, katma değerli verimlilik odaklı bir sanayi modeline acilen geçmeliyiz" - Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Kalyoncu: - "(Yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi) Türkiye'de bu alanda son dönemlerde yapılan çalışmalar umut verici ve çok önemlidir"
Preseli pamuğun kilogramı 8,30-8,53 liradan işlem gördü
Ticaret Bakanı Pekcan, "Zincir mağazalarla rekabet etmekte zorlanan perakendeci esnafın maliyetlerini düşürecek Tedarik ve Dağıtım Kooperatifi modelini oluşturduk." dedi.
İyilik paylaştıkça büyüsün, gençler projeleri ile dünyayı güzelleştirsin söylemiyle yola çıkan Akasya, yeni yıl süslemelerine yapılacak harcamanın tamamını Toplum Gönüllüleri Vakfı’na (TOG) bağışlıyor.Akasya, 2020 yılbaşına özel olarak Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle bir proje hayata geçirdi.
Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan: - "İhracata yönelik hiçbir sıkıntımız yok. Bu yıl 10 ayda 816 milyon dolarlık ihracat yaptık. Belki 31 Aralık 2019 itibarıyla 1 milyar doları bulacağız. Bu rakam çok ciddi bir rakam. 2020'de 1 milyar doların üzerinde ihracat hedefimiz var" - "Yeni yılda yeni pazarlara yöneleceğiz. Özellikle Afrika ülkelerine ayakkabı satmayı hedefliyoruz"
İzmir'de sıfır kilometre aldığı otomobilin motor arızası vermesi nedeniyle değişimi için yargıya başvuran kişinin açtığı davada mahkeme, aracın ayıpsız misliyle değiştirilmesine hükmetti.
Merkez Bankası 2020 Yılı Para ve Kur Politikası raporunu paylaştı.
Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO), Vodafone Business Dijitalleşme Tırı’nı BUTGEM’de Bursa iş dünyasıyla buluşturdu.
Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin (HES) Projesi gövde yüksekli 154 metreye ulaştı.
Güney Afrika hükümeti milli hava yolu şirketini kurtaracak
"Dijital Hizmet Vergisi ile uluslararası dijital platformların vergilendirilmesi amaçlanıyor. Tüm gelişmiş ülkelerde de bu anlamda düzenlemeler yapılmaya çalışılıyor ama bugün itibarıyla yürürlükte bulunan uluslararası vergi anlaşmaları buna engel gibi gözüküyor" - "Örneğin Google'ın merkezi İrlanda'da. Google'dan vergi alabilmek için İrlanda ile yapılan vergi anlaşmasının veya OECD model anlaşmalarının yeniden güncellenmesi gerekiyor"
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin: -"Genelde yöreden tekstil, kimya, makine ve yan sanayi, plastik kauçuk, alüminyum ürünlerinin ihracatı yapılıyor" - "Geçen seneki rakamlara baktığımızda 9 aylık dönemde ihracatta yüzde 10 civarında bir artış olduğu görülmekte"
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı 2019-2023 Dönemi Stratejik Planı'na göre 2023'te savunma sanayisindeki yerlilik oranı yüzde 75'e çıkarılacak - Savunma ve güvenlik güçlerinin sürpriz etkisi yaratacak kabiliyetler kazanması amacıyla "İnsansız, Otonom ve Yapay Zeka Projeleri", "Yeni Nesil Silah Sistemleri", "Nesnelerin İnterneti Askeri Uygulamalar" ile "Siber Güvenlik ve Uzay Teknolojileri" başlıklarında çalışmalar yürütülecek - KOBİ'ler dahil tüm savunma sanayisi firmalarına finansal destek sağlanacak - Ülke/proje bazlı ihracat stratejileri doğrultusunda yeni finansal modeller oluşturularak ve mevcut off-set uygulamalarının ihracata uyarlanması sağlanarak her yıl en az 2'şer ihracat sözleşmesi imzalanacak
TCMB'den repo ihalesi
Kırsal Kalkınma Destekleme Programı kapsamında, 2020'de toplam 4,1 milyar liralık yatırım Tarım ve Orman Bakanlığınca desteklenecek, 16 bin istihdam sağlanacak - Tohum sektörünün pazar büyüklüğü 1,4 milyar dolara yükseltilecek - Elektrikli traktörün 65 beygirlik ikinci prototipi ve kendi yürür ilaçlama makinesinin prototipi üretilecek - 2020 yılı bütçesinin yüzde 54,5'ini oluşturan 21 milyar 968 milyon lira, tarımsal desteklemeler için kullanılacak