Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: - "Kaçak sarma tütün ve makaron satışlarında beklenin üzerinde artış oldu. Kaçak ticareti, dürüst bakkal esnafı için büyük bir sorun haline geldi"
4 Kasım'da Volkswagen Arena'da gerçekleştirilecek etkinlikte, Türkçe müziğin en çok dinlenen ve izlenen isimleri ödüllerini alacak
Asya ve Avrupa yakalarını deniz altından birleştiren Marmaray, hizmete girmesinden bu yana geçen 6 yıllık sürede Türkiye nüfusunun 5, İstanbul nüfusunun 27 katı yolcu taşıdı. Hatta taşınan yolcu sayısı 403 milyona ulaştı - Marmaray'da günlük taşınan yolcu sayısı ortalaması banliyö hattının açılmasıyla 162 binden yüzde 125 artışla 365 bin 176'ya çıktı
Commerzbank ABD ve Fed Ekonomisti Cristoph Balz: - "ABD'de enflasyonun çok zayıf gelmesi durumunda ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini sıfır seviyelerine doğru çekebilir" - "Fed, bu haftaki toplantısında politika faizini 25 baz puan indirerek yüzde yüzde 1,50 - 1,75 aralığına çekebilir" - Berenberg ABD, Amerika, Asya Başekonomisti Mickey Levy: - "Fed Başkanı Jerome Powell, toplantıda faiz indiriminde ara verileceği ve aralık ayında indirime gidilmeyeceği mesajları verebilir"
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken “Son dönemde kaçak sarma ve makaron tütün satışlarında beklenin üzerinde bir artış var. Özellikle yasa dışı tütün ve makaron ile artışa geçen kaçak ticareti dürüst bakkal esnafı için büyük bir sorun haline geldi. Perakende Yasası’nın küçük esnafı koruyacak şekilde yeniden düzenlenmeli. ” dedi.
Asya borsaları
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: - "Çanakkale'de, Sakarya'da dalga dalga yayılan diriliş ruhunun millet iradesiyle taçlandırıldığı Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü kutlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyorum"
Toplantı AA ve TASS iş birliğiyle gerçekleştirilecek
İstanbul'da Asya ve Avrupa yakalarını deniz altından birleştiren Marmaray, hizmete girmesinden bu yana geçen 6 yıllık sürede Türkiye nüfusunun 5 katı yolcu taşıdı. Hatta taşınan yolcu sayısı 403 milyona ulaştı.
Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklanacak faiz kararı ve yoğun veri takvimine odaklandı.
Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri
Suriye'den asker çekme kararını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump'ın dile getirdiği yeni strateji, bölgedeki petrol kuyularının kontrolünü askeri varlık yoluyla Washington'un elinde tutmak yönünde. Peki Suriye'nin petrol kaynakları ne kadar stratejik öneme sahip, bu kaynaklar kim için neden önemli?
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi: - "Bugün, düşük faiz oranlarının geçmiş yıllardaki kadar teşvik sağlamadığı bir durumdayız, çünkü ekonomide yatırımın geri getiriş oranı düştü" - Almanya Başbakanı Angela Merkel: - "Avrupa Merkez Bankasının bağımsızlığını koruyarak, kıtadaki borç krizinde Avro Bölgesi'ni başarıyla yöneterek, para birliğini güçlendirdiniz… Avrupa'ya paha biçilmez hizmetler verdiniz"
Avrupa borsaları, ABD ve Çin arasındaki ticaret müzakerelerine ilişkin iyimser beklentilerin ve Avrupa Birliğinin İngiltere'nin birlikten çıkışı için 3 ay süre tanımasının etkisiyle günü yükselişle kapattı
Avrupa Birliği, Rusya ve Ukrayna arasında yapılan doğal gaz sözleşmesi müzakerelerinde uzlaşı sağlanamadı