Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
Türkiye'de finansal istikrarın güçlendirilmesi amacıyla tasarrufları artırarak sermaye piyasaları için kaynak oluşturacak çalışmalar yapılacak - Yeni Ekonomi Programı kapsamında, aralarında her doğan çocuğa bir banka veya katılım finans şirketi hesabı açılması, Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin sosyal tarafların mutabakatıyla hayata geçirilmesi, yurt dışı yerleşik Türk vatandaşlarına "Dövizli BES" uygulaması getirilmesinin de bulunduğu adımlar atılacak - Türkiye Emlak Katılım Bankası bünyesinde uzun vadeli tasarrufu teşvik edecek ve düşük maliyetle konut edinimi sağlayacak "Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi" kurulacak - Emeklilik yatırım fonlarının Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu'nda işlem görmesi sağlanacak
ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır: - "Dünyada coğrafi işaretli ürünlerde 200 milyar dolarlık pasta var. Bu pastadan biz de pay almak için çalışıyoruz" - "YÖREX'i 10 yıl önce ilk düzenlediğimizde 109 olan coğrafi işaretli ürün sayısı 440'a ulaştı. 426 tane de başvurusu gerçekleşmiş ürünümüz var" - "Normal ürettiğimiz bir ürünü ihraç ettiğimizde 100 birim kazanıyorsak, coğrafi işaretli olarak ihraç ettiğimizde minimum yüzde 25 daha pahalıya satıyoruz"
YEP'e göre, yeni tarımsal destekleme modeli ile üretim ve verimde artış sağlanacak - Et arzını ve fiyat istikrarını güven altına almak için üretim ve verimlilik artırılacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: - "26 Eylül'deki İstanbul depreminin, bir GSM operatörümüzün teknoloji altyapısını yenileme çalışmaları devam ederken yaşanması sebebiyle kısa süreliğine erişim sıkıntısı yaşandı. Doğal afet durumlarında sadece ülkemizde değil, tüm dünyada bu tür kesintiler yaşanmaktadır" - "GSM operatörleriyle görüşülerek iletişim altyapısının her türlü duruma hazırlıklı olunması noktasında, kapasitenin artırılması dahil ne gerekiyorsa yapılması talimatı verildi" - "3 operatörün toplam 118 milyon kişinin aynı anda haberleşme kapasitesi, kısa süre içinde 175 milyona çıkarılacak"
Türkiye genelinde yılın 8 ayında en çok konut satılan ilçe, 18 bin 976 adetle İstanbul Esenyurt oldu - Esenyurt'u, 11 bin 510 adetle Antalya Kepez ve 10 bin 651 adetle Ankara Keçiören takip ederken, Çankaya 10 bin 309 adetle dördüncü, Mamak 9 bin 842 adetle beşinci ve Bursa Nilüfer 8 bin 535 adetle altıncı sırada yer aldı - FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal: - "Listede Anadolu ilçelerinin ağırlığı göze çarpıyor. İlk 10 içinde İstanbul'u temsil eden tek ilçe Esenyurt olurken, Ankara'dan 4 ilçe bulunuyor" - "Antalya, Bursa, Gaziantep ve Konya da yine ilçelerini ilk 10 arasına sokabilen diğer şehirler... Bu tablo, özellikle Anadolu'da konut talebinin hala yüksek olduğunu gösteriyor"
TCMB'den repo ihalesi
Apple, kullanıcılarına bugüne kadarki en kapsamlı güncelleme değişimini sundu - Firma, karanlık modu seçeneği, "sokak görünümü" hizmeti ve fotoğraflar uygulamasındaki yenilikleriyle mobil cihazlara farklı özellikler getirdi - Apple'nin 13.1.1 güncellemesiyle iOS 13'te bulunan birçok hata düzeltildi
Haziranda durdurulan 4 nolu yüksek fırın yenileme çalışmalarının ardından yeniden ateşlenerek üretime başladı - KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç: - "Önümüzdeki yıl bir tane daha yüksek fırın yatırımı gerçekleşecek ve 3,5 milyon ton fiili kapasiteyi yakalamış bir şirket olacağız"
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye Başkan Vekili Şule Kılıç: - "Gelecek 5 yıla yönelik, enerji verimliliği yatırımları için yeni bir finansman mekanizması üzerinde çalışıyoruz" - "Burada asıl amaç kamunun enerji verimliliği yatırımlarını kolaylaştırmak ve hızlandırmak" - "Bunun için Türkiye'de henüz uygulanmamış ancak Avrupa ve diğer dünya ülkelerinde yaygın olarak kullanılan bir yöntemin uygulanabileceğini düşünüyoruz" - "FSRU inşa etme, kiralama, satın alma ve doğal gaz depolama tesisi yatırımı planlayan özel sektör oyuncuları yeni finansman yöntemlerine başvurabilir"
Şirket, 2019'un 9 aylık döneminde bin 134 yeni işe alım gerçekleştirdi
ÇAYKUR, ağustos ayı yaş çay bedellerini ödedi
MARUF "Türksat Tanıtım" kanalında
Boz iç Antep fıstığının kilogramı 120 - 175 liradan satıldı
KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci: - "Ben Yeni Ekonomi Programı ile ilgili ümitvarım. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak oldukça iyi tespitlerle Yeni Ekonomi Programı'nı açıkladı" - "Bu ekonomi programı ana unsurlarıyla ve güçlü hedefleriyle bizim ekonomimize güç katacak"
Apartman ya da site aidatı deyip geçmemek gerekiyor. Aidatını ödemeyen daire sahipleri, komşularının ya da yöneticinin şikayetiyle icraya veriliyor ve evlerinden olabiliyor.