Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
Uluslararası çevre ödülü olan "mavi bayrağa" sahip 200 plajı ile Türkiye ve dünyada lider pozisyonda olan Antalya, mayıs ayında yapılacak değerlendirmeye göre bu yıl da en fazla mavi bayrak ödülüne sahip olmayı bekliyor - Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy: - "Büyük bir heyecanla mayıs ayını bekliyoruz, bizim karnemiz olacak. Antalya, Türkiye'de en fazla mavi bayrak olan kent. Dünyada en fazla mavi bayrağın olduğu kent" - "Bu yıl da mevcut sayının altına düşmemesi için gereken tüm gayreti gösterdik. Düşmesini beklemiyoruz, umuyoruz ki artacaktır" - "Mavi bayrak ile plajlarımızın, yatlarımızın ve marinalarımızın temizliğini tescillendiriyoruz"
Merkez Bankası, 2019 TÜFE tahminini yüzde 14.6'da, 2020 TÜFE tahminini de yüzde 8.2 düzeyinde tuttu.
BURDUR Doğaltaş Madenciler ve Mermer Makinaları Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BURDOĞTAŞ) Başkanı Nasuh Ekinci, Burdur'da maden ürünleri ihracatında 2019'un ilk 3 ayında, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 16,5 düşüş olduğunu belirtirken, sene sonunda 160 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştireceklerini tahmin ettiklerini söyledi.
Ocak, şubat ve martta gelen yabancı turist sayısı ile yüzde 25'lik büyüme sağlayan turizmin başkenti Antalya, nisan ayında 3 ayın toplamından daha fazla yabancı turisti ağırlayarak sezona çok hızlı bir başlangıç yaptı - Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı: - "Nisan ayında geçen yıla göre yüzde 30'un üzerinde bir büyüme söz konusu. İlk dört aya bakarsak ocak ayından bu yana yurt dışı pazarda yüzde 28'lik bir artış var" - "Antalya'da bakanlık ve belediye işletme belgeli yatak kapasitemiz 650 bin civarında. Türkiye'deki her iki yataktan biri Antalya'da diyebiliriz"
İstanbul'da 350 gram pide fiyatı 3 liradan, Ankara'da 300 gram pide fiyatı 2,5 TL'den satılacak.
Türkiye'de yılın ilk 3 ayında üretilen 238 bin 822 otomobilin 120 bin 532'si otomotivin kalbi olarak nitelendirilen Bursa'da banttan indirildi - Oyak Renault ve Tofaş'ın fabrikalarına ev sahipliği yapan Bursa, ihraç edilen her 2 otomobilden 1'ine de imzasını attı
Kayseri'de üretilen "suni böbrek" olarak da adlandırılan diyalizörler, 35 farklı ülkedeki böbrek hastalarının kanını temizleyerek dertlerine derman oluyor - Firma sorumlusu Yücel Oymak: - "Vietnam'dan Şili'ye kadar aktif olarak 35 ülkeye ürünlerimizi gönderiyoruz" - "Ürün, böbrek yetmezliği bulunan hastaların kanının arıtılmasında, üreden arındırılmasında kullanılmaktadır"
VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin: - "Bundan birkaç sene sonra enerjiyi doğru kullanan binalar daha değerli olacak. Enerjiyi kötü kullanan binalar, tercih edilmeyen binalar olacak. Kimse verimsiz binaları tercih etmeyecek. O binalar boş kalacak. Çünkü tüketici artık harcadığı her liraya dikkat ediyor" - "Müteahhitler, yalıtımını doğru düzgün yaparlarsa hem kendileri değerli bir yatırıma sahip olacaklar hem de tüketiciyi memnun edecekler. Tüketiciyi memnun eden, cirosunu artırır. Tüketiciyi mutsuz eden batmaya mahkumdur"
Ankara Büyükşehir Belediyesince Halk Ekmek ramazan pidesinin bu yıl 1 liradan satışa sunulması kararı alındı.
Geçen yılki spekülatif kur atakları sonrası Türk lirasıyla satılmaya başlanan yurt dışı turlarına büyük ilgi gösterildi - Tura Turizm Dış Turlar İcra Kurulu Başkanı Ayşın Arca: - "Bir dönem döviz kurunda yaşanan yoğun dalgalanma insanların yurt dışı planlarını da etkilemeye başlamıştı. Türklerin gezdiğini, ülkedeki huzur ortamının devam ettiğini göstermek adına tüm turlarımızı Türk lirasına çevirdik" - "Yurt dışında insanların Türk lirası harcamasını sağlayan aplikasyon geliştirdik. Böylece insanlar fiyatları kıyaslama imkanı da buldu. Satışlarımız yüzde 60 arttı"
TCMB'den repo ihalesi
Doğal güzelliğinin yanı sıra tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de yıldızı parlayan Sinop'ta yaklaşan yaz sezonu öncesi konaklama sıkıntısı yaşanıyor - İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun: - "Sinop olarak ziyaretçi noktasında artık kanıtlanmış bir durumumuz var ancak şu an paranız da olsa imar planlaması nedeniyle kentimize beş yıldızlı bir otel yapılabilmesi mümkün kılınmıyor"
"Türkiyeli ve Suriyeli İş Kadınları Çalıştayı" düzenlendi
Preseli pamuğun kilogramı 8,10 liradan işlem gördü