Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
City of London Başkanı Lord Peter Estlin: - "Türk ekonomisi son dönemde çok hızlı bir şekilde büyüdü. Bu heyecan verici ve büyük fırsatlar sunuyor" - "İngiltere ve Türkiye, Avrupa'nın batısında ve doğusunda yer alarak simbiyotik bir ilişki ortaya koyuyor" - "İnovasyon gerektiren yeni teknolojilerin kullanılmasında, finans teknolojisinde, sigortacılık alanlarında birçok fırsat görüyorum. Türkiye'nin iş birliği yapabileceğimiz canlı bir ekonomi olduğunu görüyor ve hissediyorum"
TCMB'den repo ihalesi
BTK'ye geçen yılın 4'üncü çeyreğinde gelen şikayet sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,61 artarak 53 bin 98'e yükseldi - Sektör bazında en fazla başvuru yüzde 58,4 ile internet servis sağlayıcılarının hizmetleriyle ilgili yapılırken, konu bazında şikayet listesinin başında "faturalar" yer aldı
Rehberlik hizmeti veren işletmecilerin, 2010 yılından bu yana toplam geliri 562 milyon lira oldu - Söz konusu hizmeti almak için işletmecilere yapılan toplam çağrı sayısı ise 294 milyonu geçti
LC Waikiki Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şerafettin Özer: - "Yapay zeka perakende sektöründe başlıca üretim-planlama, lojistik, e-ticaret ve insan kaynakları alanlarında kullanılıyor" - Migros Marka İletişimi ve Müşteri İlişkileri Direktörü Kına Demirel: - "Tüketici taleplerini chatbot (sanal asistan) gibi sık kullanılan yapay zeka teknolojileriyle hızlıca çözüme ulaştırmak marka algısı ve güvenilirliğine katkı sağlıyor"
Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 238 lira seviyesinde dengelendi. Analistler, bugün yurt içinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklayacağı reform paketi, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı, ABD'de enflasyon ve ABD Merkez Bankasının toplantı tutanakları başta olmak üzere yoğun haber ve veri akışının takip edileceğini bildirdi.
Rekabet Kurulu, THY ile InterGlobe Aviation Limited arasında Türkiye-Hindistan hattında hava yoluyla yolcu taşımacılığı pazarında iş birliğine yönelik yapılan sözleşmelere bireysel muafiyet sağladı
Türk Hava Yolları(THY), tarihi taşınmanın tamamlandığı İstanbul Havalimanı'nda 12 Nisan cuma günü tam kapasiteye geçileceğini duyurdu.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında ortaya konulan hedefler doğrultusunda hayata geçirilecek reform paketini açıkladı. Albayrak, kamu bankalarının sermayesinin güçlendirileceğini belirtti. Bununla beraber BES ve kıdem tazminatında reform yapılacağını söyledi. Gıda enflasyonuna karşı tarimda milli birlik projesinin mayıs ayında hayata geçeceğini kaydeden Albayrak, dolaylı vergilerin azaltılacağını açıkladı.
Dünyada sayılı havalimanları tarafından kullanılan uçaklarda gecikmeleri en aza indirecek yeni yaklaşma "Merge Point" yöntemi İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da faaliyete geçti.Geçtiğimimiz cumartesi günü başlayan yeni yaklaşma yöntemi sayesinde hava trafiği daha da hızlanırken gecikmeler de azaldı.Havada tur atması azalan uçaklar sayesinde havayolu şirketlerinin de yakıt maliyetleri azalacak.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,27 değer kazancıyla 98.404,68 puandan başladı.
Avrupa borsaları
İhracat birim değer endeksi, şubatta yıllık bazda yüzde 6,3, ithalat birim değer endeksi yüzde 1,2 azaldı - İhracat miktar endeksi, şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,3 artarken, ithalat miktar endeksi yüzde 15,9 geriledi
İhracat birim değer endeksi, Şubat ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6.3, ithalat birim endeksi aynı dönemde yüzde 1.2 azaldı.