Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
TESK Başkanı Bendevi Palandöken: - "Evlilik maliyetleri artınca gençlerimiz evlenmekten çekiniyor. Gençlerin evlenip yuva kurabilmelerinin önünü açmak için geçmiş yıllarda olduğu gibi yeni evlenecek çiftlere sıfır faizli ve 2 yıl geri ödemesiz kredi imkanı verilmeli"
Ticaret Bakanı Pekcan, "5 ildeki hallerde yapılan operasyonlarda sebze ve meyvelerin alış-satış fiyatlarında yüzde 800'lere varan artış tespit ettik" dedi.
Hazine yeni haftada 2 ihale düzenleyecek
Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi 26 Mart'ta
Finansal Kurumlar Birliği Başkan Vekili Ünal Gökmen: - "Eximbank ile KOBİ üretimini destekleyecek bir paket ile ilgili çalışmamız var. İhracatı desteklemek için ihracat yapacak her türlü yatırımcıya, Eximbank ile beraber çok uygun şartlarda yabancı para finansmanı sağlayacağız" - "Merkez Bankası'ndan bize çok uygun fiyatla TL vermesini arzu ediyoruz ki biz de bunu müşterilerimize uygun faizlerle sunalım"
Otomotivde uygulanan ÖTV indirimine karşın satışlardaki azalışın genel olarak faizlerin yüksek seyrinden ve kurdaki hareketlilikten kaynaklandığı ifade ediliyor.
Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe eklenen geçici maddeye göre, maddenin yürürlük tarihinden önce anapara ve/veya faiz ödemelerinin tahsili geciken ihtiyaç kredilerinin borç bakiyeleri, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilecek.
ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın: "31 Mart'a kadar 'lakin, ama, fakat' yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın, önderimizin, liderimizin buyurduğu ne ise işareti ne ise biz ASKON olarak ona uymak zorundayız" - "6 noktada ASKON İhracat Üssü'nü hayata geçirmeyi hedef olarak belirledik. İlkini mart ayının ilk haftasında Afrika'da hayata geçireceğiz. 2'ncisini Meksika'da, 3'üncüsünü Moskova'da kuracağız. Diğer 3'ü için de çalışmalar devam ediyor"
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: - "Hedefimiz esnaf ve sanatkarın artık yerel olmaktan çıkıp e-ticaret imkanlarını da kullanarak ihracatçı olması" - "İstanbul Büyükşehir Belediyesinin başında icracı kimliğiyle ön plana çıkan, esnafa her zaman hamilik yapan Sayın Binali Yıldırım'ın olacak olması, Türkiye ekonomisi için önemli bir şans"
Uluslararası Bakliyat Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Arslan: - "Herkesin hayal dediği Dünya Bakliyat Günü'nü, Birleşmiş Milletler'den onaylatıp geçirdikten sonra 'Bakliyat artık öksüz değil' dedim. Bakliyatın sahibi artık Birleşmiş Milletler, dünya yani bizleriz" - Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı Abdullah Özdemir: - "Bakliyat ürünleri dünyada tavsiye edilen tüm beslenme ve diyet listelerinde yer almaktadır. Kendimizin ve genç nesillerin sağlığı için bakliyat tüketmeliyiz, tüketimini teşvik etmeliyiz ve tüketimi kolaylaştıracak hazır ürünler geliştirmeliyiz"
HATAY'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan geçen ay 9 bin 501 TIR'ın çıkış yaptığı belirtildi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump tarafından belirlenen 75 milyar dolar ticaret hacmi hedefi Türk ve Amerikan iş insanları tarafından memnuniyetle karşılandı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TARSİM sigortası dışında olan vatandaşlara sadece Antalya'da değil 1 Temmuz'dan bugüne kadar olan felaketleri kapsayacak ödeme yapılacağını söyledi.
Spot piyasada elektrik fiyatları