FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Buba’dan girişimcilik sektörüne "360 derece hizmet"

Melek Yatırım Ağı olarak kurulan BUBA, Türkiye girişimcilik ekosistemine 360 derece hizmet veren bir kuruluşa evrildi

Buba’dan girişimcilik sektörüne "360 derece hizmet"

Girişimcilik kültürünün ve ülkeye sağladığı katkıların farkındalığının yaygınlaşmaya başladığı 2014 yılında bir melek yatırım ağı olarak kurulan BUBA, bugün ekosistemin gerektirdiği tüm yapıtaşlarını bünyesinde bulunduruyor. Boğaziçi Üniversitesi mezunları tarafından kurulan BUBA, girişimciliği köklerinden beslemek amacıyla çatısının altında bir danışmanlık şirketi ve girişim sermayesi yatırım fonu kurdu, aynı zamanda tarım ve teknolojileri alanında faaliyet gösteren kendi girişimine de adım attı.

BUBA Başkanı Timuçin Bilgör, BUBA’nın Türkiye’deki rolü ile ilgili şu sözleri aktardı: “Türkiye’de girişimciliğin geliştirilmesi, yeni gelişen politikalarla birlikte hızla bir ulusal öncelik haline geldi. Yapılan tüm çalışmalar, ülkenin teknolojik ve finansal gelişimine çok önemli katkı sağlıyor. Türkiye’ye baktığımızda özellikle 2017 yılının, 2016’ya kıyasla yatırımlar anlamında çok daha verimli geçtiğini gözlemliyoruz. Startups.Watch verilerine göre 2017 yılında 162 girişim, melek yatırımcılardan ve Venture Capital şirketlerinden yatırım aldı. Toplamda yapılan yatırım 103 milyon dolar ve özel sermaye yatırımları ile birlikte bu rakam 177 milyon doları geçti. Bu rakamlar girişimcilik ekosisteminin geliştiğinin açık göstergesidir.

Bosphorist Teknoloji Fonu SPK’dan onay alarak kurulmuş Türkiye’deki ilk girişim sermayesi yatırım (GSYF) fonlarındandır. Fonun yatırım odağını nesnelerin interneti, biyoteknoloji, yapay zeka, tarım teknolojileri, finans teknolojileri ve e-ticaret servisleri olarak belirledik. Bu alanların geleceği en çok dönüştürecek alanlar olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de ürün ve hizmet geliştiren girişimlerin sayısı gün geçtikçe artıyor ve BUBA ekibi olarak bu gelişimleri çok yakından takip ediyoruz."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler