FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar en yüksek seviyesinde! | Bugün (28 Mayıs) Dolar ve Euro ne kadar?

Dolar kuru dün ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in faiz oranlarında olağanüstü düşüş olması gerektiğini söylemesi ile yükselişe geçti. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi 1,60'ı geçti. Tahvil faizi yükselişe geçerken, Dolar ise TL karşısında zirveyi gördü. Güne 8,49 seviyelerinde başlayan dolar, şu an için 8,58 TL'den işlem görüyor. Euro ise aynı dakikalarda 10,46 seviyesini gördü.

Salı günü piyasalardaki satış dalgasından etkilenerek 8,48’e kadar yükselen dolar, dün de gün içinde aynı seviyelerde hareketlilik gösterdi. 28 Mayıs itibariyle dolar, 8,57 seviyesine kadar yükseldi. Euro ise tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 10,39'un üzerine çıkarak rekor kırdı.

Haftanın son işlem gününde Standard and Poors'un (S&P) daha önce açıkladığı takvimde yer alan olası Türkiye raporu izlenecek.

Küresel piyasalarda ise Biden'ın bugün açıklayacağı 6 trilyon doları bulması beklenen ABD'nin 2022 yılı mali bütçesi takip edilecek.

ABD İLK ÇEYREKTE YÜZDE 6.4 BÜYÜDÜ
ABD Ticaret Bakanlığı, Ocak - Mart dönemine ait Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verisine ilişkin ikinci tahminleri açıkladı.

Buna göre, ABD'de GSYH yılın ilk çeyreğinde yıllıklandırılmış olarak yüzde 6,4 arttı. Söz konusu dönemde GSYH verisinde revizyona gidilmezken, piyasa beklentisi ekonominin ilk çeyrekte yüzde 6,5 büyümesi yönündeydi.

Uzmanlar, yeni tip korona virüs salgını sonrası ekonomilerdeki toparlanmaya ilişkin belirsizlikler ve enflasyon endişelerinin dolar endeksinde dalgalanmalara neden olduğunu belirterek, bu durumun gelişmekte olan ülke para birimlerinde de etkisini gösterdiğini söyledi.

Express

Dolar Kuru Fiyatları

En Çok Aranan Haberler