Sağlık Bakanlığı lise, yüksekokul ve üniversite mezunu 5 bin sağlık personeli alacak. Gümrük Bakanlığı'na ise 763 memur aranıyor. İşte aranan şartlar:
BAŞVURU İÇİN BU LİNKİ KAYDEDİN
Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak suretiyle tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonların bulunduğu Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2016/7 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden yayınlanacak.
BAŞVURULAR 28 EKİM’DE BAŞLAYACAK 3 KASIM’DA SONA ERECEK
Sağlık personeli olarak kamuya girmek isteyen adaylar 28 Ekim-03 Kasım 2016 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr adresinden Tercihler alanına; ardından da KPSS-2016/7 Tercih İşlemleri alanından T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek tercih yapabilecek.
TERCİHTEN ÖNCE DEVLET PERSONELE BAŞVURUN
Sağlık Fizikçisi, Odyolog, Dil ve Konuşma Terapisti ve Perfüzyonist pozisyonlarında tercih yapmak isteyen yüksek lisans mezunu adaylar, KPSS Tercih İşlemlerinin başlayacağı günden önce mutlak suretle Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvurmak zorundalar.
Bunu yapmayan tercihte bulunamayacak. Ancak daha önce bu başvuruyu yapıp, bilgileri alınmış adayların Devlet Personele yeniden başvurması gerekmeyecek.
GÜMRÜK BAKANLIĞINA 763 MEMUR ARANIYOR
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ise 50 gümrük muayene memuru, 300 gümrük muhafaza memuru; bölge müdürlüklerine 200 memur; 20 avukat; döner sermayeye 40 memur, merkeze 50 memur; tüketici hakem heyeti raportörü 50; ticaret il müdürlüklerine 50 memur; merkeze 3 programcı olmak üzere toplam 763 memur alacak.