FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Yarın açıklanacak olan tarımdışı istihdam verisini bekleyen altının bugün başlattığı alıcılı seyrinin devamı halinde ilk olarak 1,158 dolar/ons direnci önemini korumaktadır.

Altın analiz

Vakıfbank Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Dün haftanın ortasına 1,168 dolar/ons seviyesinden başlangıç yapan altın, doların değerlenmesi ile yatırımcıların taleplerinin yön değiştirmesinden dolayı görmüş olduğu satış baskıları neticesinde raporlarımızda önemini vurguladığımız 1,137 dolar/ons destek seviyesine kadar gevşedi. Bu seviyeyi test eden ancak kıramayan altın günü bu seviyenin bir miktar üzerinde 1,140 dolar/ons seviyesinden tamamladı. Dün ABD’de açıklanan ADP özel istihdam değişim verisinin de beklentilerden olumlu gelmesi USD/TL kurunda yukarı yönde harekete neden olurken, altındaki kayıpları destekledi.

Altın, Fed'in faizleri artırmasının konuşulduğu bir ortamda, diğer önemli merkez bankalarının da büyümeyi desteklemeye yönelik adımlar atması sonucu doların güç kazanması ile birlikte büyük kayıplar veriyor. Bugün ise güne 1,140 dolar/ons seviyesinden yatay bir başlangıç yapan altının sabah saatlerinde hafif alıcılı 1,144 dolar/ons seviyelerinden işlem gördüğünü görüyoruz. Yarın açıklanacak olan tarımdışı istihdam verisini bekleyen altının bugün başlattığı alıcılı seyrinin devamı halinde ilk olarak 1,158 dolar/ons direnci önemini korumaktadır.

Altına gelebilecek satışlar halinde ise 1,137 dolar/ons desteği önemini korurken bu destek seviyesinin aşağı yönlü kırılması halinde ise kademeli olarak 1,128 dolar/ons ve 1,116 dolar/ons seviyeleri öne
çıkıyor. Bugün altın fiyatları için ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvurularını takip ediyor olacağız.

Altın 1 2 3
Destek 1,137 1,128 1,116
Direnç 1,158 1,172 1,180"

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler