FİNANS

TCMB PPK SÜPRİZ TOPLANMA KARARI ALDI!

PPK Avrupa kamu borcu sorunu ve küresel büyüme görüşlerini değerlendirmek üzere 4 Ağustos Perşembe günü 10:00-12:00 arası toplanma kararı aldı. Beklenti dışındaki süpriz bir karar olduğu için, MB'nın ek yeni kararlarını görebiliriz. Olası kararların bankaların önceki tedbirlerini gevşetici özellik taşımasını bekliyorum.

Kurların artmasının çok sorun olarak görülmeyeceği için, kurları kontrol etmek için faiz artışı kararı yanlış olur düşüncesindeyim. Ama bu ortamda, asıl olmasını istediğim faiz indirimini de yapamazlar. O zaman munzamlarda indirimlere gidebilirler. Neyse, yarın kararlarını alsınlar görelim.

Bu arada az önce gelen enflasyon rakamlarında beklentilerden de daha fazla düşüş görülüyor.
Çok ilginç bir dönem yaşıyoruz. Gelişmiş batının gelen sorunlu rakamlarının yanısıra,Türkiye için gelen rakamlar ise pozitif yönde geliyor. Bankalarımız oldukça kârlı. İstihdamda iyileşme var. İhracaat artıyor. Kısacası batı tamam artık düzeliyoruz demesi halinde çok ciddi pozitif ayrışmamızı bekliyorum.

Ama ABD not indirimi, İtalya'da yaşanacak bir borçlanma krizi gibi ek gelişmeler halinde, yine de bugün olduğu gibi etkilenebiliriz. Bu nedenle, dışarıdan gelebilecek olumsuz gelişmelerin boyutunu bilemediğimiz için endeks olarak şuradan dönebiliriz diyemiyorum. Sadece beklemeyi bilenler, şuan içinde oldukları zararlardan kurtulacaklar diyorum. Piyasalar devamlı düşmez. Olacaksa, ikinci dip denen bir dış kaynaklı düşüş daha yaşandıktan sonra, tüm piyasalarda dönüş olacaktır. En önemli bilinmez,'' Ne Zaman ?''.

NOT: Yazı sabah 10:18'de borsaanalizci.com da yayınlanmıştır.
Bugüne ait ikinci yazıdır.

Aydın Eroğlu

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler