FİNANS

BİST'te 2. seansta fırtına kopacak!

Bugün yapılacak FED toplantısından çıkacak açıklamalar, piyasa açısından hem dünün hem de bugünün en önemli gündemini oluşturuyor.

BİST'te 2. seansta fırtına kopacak!

Derya Coşkun Sayın/MYNET

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamaları da dün için en önemli gündem konusu oldu. Dış borsalarda önemli bir hareketlenme görülmezken, BİST'te bankacılık sektörünün olumlu bilançoları ve Başçı'nın açıklamalarıyla, yüzde 2'yi aşan bir yükseliş kaydedildi. Garanti Bankası'nın bilançosuna rağmen, güne negatif yönde başlayarak, yüzde 0.16'lık hafif bir düşüşle 74.305 puandan puandan açılan borsada uzamanlar, FED'in toplantısından sonra tahvil alım programlarının nasıl sonuçlanacağının bilinmemesinden kaynaklanan ve muhtemelen 2. seansa yansıması beklenen, kar satışlarının görüleceğini söylüyor.

74.250 SEVİYESİ DESTEK KONUMUNDA
Yurt dışında dün Avrupa borsaları ortalama yüzde 0.32 yükselirken, ABD borsaları beklentilerin altında kalan tüketici güveni endeksi ve bugün sonuçları açıklanacak Fed toplantısı öncesinde yatay kapandı. Bugün Asya'da hafif yükselen Çin borsası dışında zayıf bir tablo göze çarpıyor. ABD vadelileri yatay seyrederken, uzmanlar Avrupa borsalarının da güne yatay başlamasını bekliyor. Endeksin bugün yatay açılmasının ardından uzmanlar, önceki 74.250 direncini destek konumuna dönüştürmeye çalışacağını tahmin ediyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler