Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi XU100 güne hafif kazançlı başladı.
Açılışta yüzde 0,8 değer kazanan endeks 65 bin 215 puan oldu. TCMB'nin bankaların zorunlu karşılıklarına faiz ödeyebileceğini açıklamasının ardından dün değer kazanan hisse senetlerindeki yukarı yönlü ivmenin dolar/TL'deki düşüşün ve dış piyasaların desteğiyle devam etmesi bekleniyor. BIST 100 endeksi bankacılık endeksindeki yüzde 2,84 yükselişin desteğiyle dün yüzde 1.55 yükselerek 64 bin 696 puandan kapandı.
VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Nisan sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0,83 yükselişle 79 bin 3250 seviyesinde işlem görüyor. Gelişmekte olan piyasalardaki olumlu hava ve TCMB'nin TL cinsi zorunlu karşılıklara (ZK) faiz ödenmesinin gerektiğinde gündeme alınabileceği açıklamasının da etkisiyle dolar/TL güne 2.22'nin altında başladı. TCMB dün gerekli görülmesi halinde ZK'lara faiz ödenmesi yönünde bir adım atılabileceğini açıklamasının ardından bugün de Resmi Gazete'de ilgili tebliğin yayımlanması TL'yi destekledi.
Şeker Yatırım tarafından yayımlanan notta, "Bugün açılışta BİST'in gerileyen döviz kurlarına paralel pozitif bir açılış gerçekleştirmesini ve gün içerisinde yurt içi siyasi belirsizlik algısına yönelik gelişmeleri, yurt dışı borsalardaki hareketleri ve döviz kurlarının seyrini dikkate alarak yönünü belirlemesini bekliyoruz" denildi.
[
****](http://app.lk/mynetfinans?=f)